A investit 14.000 de euro in masina lui. Acum conduce un VW POLO unic, cu 420 CP sub capota

  • Au fost produse doar 2.500 de exemplare
  • Pachetul Level IV costa cel putin 10.200 de euro
  • Motorul are acum 420 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Si nu este orice Polo, ci unul dintre cele 2.500 de exemplare Polo R WRC, o editie speciala pe care Volkswagen a lansat-o in 2013. Hot hatch-ul de fata a primit mai multe modificari, cele mai multe fiind de ordin tehnic.

Volkswagen este o prezenta constanta in Campionatul Mondial de Raliuri inca din 1978. In 1990, nemtii au luat o pauza de 21 de ani si au revenit in forta in 2011 cu doua Skoda Fabia S2000. Doi ani mai tarziu, Volkswagen a schimbat masina de competitie si a trecut la Polo R WRC.

VW Polo R WRC de la Wimmer

Pentru a primi omologarea de la FIA, constructorul din Wolfsburg a asamblat 2.500 de exemplare Polo R WRC de strada. Acestea aveau un motor de 2.0 litri turbo care livra puntii fata 220 de cai putere si 475 Nm cuplu.

VW Polo R WRC de la Wimmer

Aceste valori nu i se mai aplica masinii din imagini, un Volkswagen Polo R WRC care tocmai a parasit atelierul nemtilor de la Wimmer. Cele mai notabile imbunatatiri sunt cele tehnice, asa ca vom incepe cu acestea.

VW Polo R WRC de la Wimmer

Hot-hatch-ul a primit o turbina mai mare, admisie custom, pompa de benzina cu debit marit, un catalizator sport, intercooler, sistem de evacuare din otel inoxidabil si o resoftare ECU. Toate acestea au urcat puterea motorului cu patru cilindri in linie la 420 CP si 651 Nm cuplu.

VW Polo R WRC de la Wimmer

Tunerul nu a spus nimic despre acceleratia de la 0 la 100 de km/h, dar a precizat totusi ca acul vitezometrului se opreste acum la 280 km/h. Deloc rau pentru o masina care cantareste putin peste o tona.

VW Polo R WRC de la Wimmer

Pachetul Level IV, cu care este echipat si masina din imagini, nu este deloc ieftin: 10.200 de euro cere Wimmer pentru toate modificarile mentionate mai sus. Acestora li se adauga un filtru de aer K&N (97 de euro), o suspensie KW (1.699 euro) si un set de jante BBS cu diametrul de 18 inch care au costat alti 2.200 de euro.

VW Polo R WRC de la Wimmer

VW Polo R WRC de la Wimmer

VW Polo R WRC de la Wimmer

VW Polo R WRC de la Wimmer

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze VW Polo R WRC de la Wimmer
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 11 Martie 2019