A picat recordul! Aceasta este acum cea mai rapida masina RWD pe 402 metri din ROMANIA

A picat recordul! Aceasta este acum cea mai rapida masina RWD pe 402 metri din ROMANIA
  • Este vorba despre un BMW Seria 3 E30 de la Timisoara
  • Are sub capota un motor M50B25 Turbo
  • Campionatul National de Drag are 5 etape
Distribuie pe Facebook

Cea mai rapida masina cu tractiune spate pe sfertul de mila, adica 402 metri, din Romania este acest BMW E30 cu un motor M50 Turbo sub capota. Recordul anterior a fost doborat la prima cursa din sezonul 2019 de drag racing.

Incepand cu acest an, drag racing-ul din Romania a intrat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS) iar prima etapa din istoria acestui campionat s-a desfasurat in urma cu o saptamana pe aeroportul din Arad.

In cele doua zile, la linia de start s-au aliniat in total 110 piloti iar unii au plecat de pe aeroport chiar si cu recorduri. Spre exemplu, acest BMW E30 din Timisoara, pilotat de Raul Cotut, este cea mai rapida masina cu tractiune spate pe 402 metri din Romania.

Ursuletul are sub capota un motor M50B25 turbo si cel mai bun timp inregistrat pe sfertul de mila a fost de 9.41 secunde.

Campionatul National de Drag insumeaza momentan 5 etape care se vor desfasura la Arad si Ianca (Braila). Va exista si un eveniment de tip cupa care va avea loc la Targu Mures.

Distribuie pe Facebook
mai multe