A uimit o lume intreaga cu masina lui. Are 10 roti, peste 10 metri lungime si un motor de 15.2 litri

A uimit o lume intreaga cu masina lui. Are 10 roti, peste 10 metri lungime si un motor de 15.2 litri
  • Este cel mai mare SUV din lume
  • Cantareste 24 de tone
  • Are un motor diesel de 15.2 litri
Distribuie pe Facebook

Cel mai mare SUV din lume nu este produs de Mercedes-Benz sau alt constructor de automobile consacrat, ci este creatia unui seic din Emiratele Arabe Unite. Bestia masoara peste 10 metri lungime si are un motor urias sub capota.

Seicul Hamad Bin Hamdan Al Nahyan din Emiratele Arabe Unite este un personaj foarte cunoscut pe scena automobilistica mondiala. Barbatul in varsta de 63 de ani are o colectie impresionanta de masini, iar gusturile sale pot fi descrise cel mai bine ca fiind...excentrice.

Printre cele mai deosebite automobile detinute de acesta se numara un Rolls-Royce Camargue folosit la vanatoare, un Ford Mustang cu o garda mare la sol, pregatit pentru off-road, un Nissan Patrol cu 8 roti, un Jeep Willys urias (la propriu), un S-Class transformat in monster truck sau cate un Mercedes S-Class pentru fiecare culoare a curcubeului.

Dhabiyan

Colectia seicului s-a imbogatit acum cu o noua creatie deosebita, sa-i spunem asa. Fa cunostinta cu Dhabiyan, un mastodont construit pe sasiul unui camion militar M1075. Masina cantareste 24 de tone, are 10.8 metri lungime, 2.5 metri latime si 3.2 metri in inaltime, iar la acest gabarit a devenit cel mai mare SUV de pe fata Pamantului.

Pentru constructia lui, seicul a folosit piese de la mai multe masini, cum ar fi cabina de la un Jeep Wrangler Unlimited, partea dorsala de la un Dodge Dart, faruri de la un Ford F-Series si cate si mai cate.

Dhabiyan

Dhabiyan are 10 roti uriase iar capota de aproximativ sase metri ascunde un motor diesel Caterpillar de 15.2 litri, racit cu apa, care dezvolta 600 de cai putere.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 4 Martie 2019