ABT Sportsline aduce la Geneva un Audi RS6 de 730 CP, plus alte cateva surprize

ABT Sportsline aduce la Geneva un Audi RS6 de 730 CP, plus alte cateva surprize
  • ABT Sportsline a pregatit numeroase noutati pentru Salonul Auto de la Geneva 2014
  • Principala atractie este reprezentata de un Audi RS6 Avant cu 730 cai putere sub capota
  • Vizitatorii vor mai putea admira si un RS Q3 de 410 CP, plus un Golf GTI de 300 CP
Distribuie pe Facebook

Germanii de la ABT Sportsline au pregatit numeroase surprize pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva, principala atractie de la standul celebrei companii de tuning urmand a fi insa reprezentata de departe de noul RS6-R.

Audi RS6 Avant by ABT Sportsline

ABT Sportsline la Salonul Auto de la Geneva 2014

560 de cai putere, 0 - 100 km/h in 3.9 secunde si viteza maxima de pana la 305 kilometri pe ora. Cei care se pricep la automobile stiu ca acestea nu sunt doar niste cifre si valori aruncate la intamplare, ci se afla in stransa legatura cu noul Audi RS6 Avant.

Asadar, odata lamurit acest aspect, putem cadea cu totii de acord ca ultima generatie a break-ului din Ingolstadt se bucura de mai toate caracteristicile necesare pentru a candida cu mari sanse la titlul de cel mai incitant autoturism de familie.

ABT Sportsline la Salonul Auto de la Geneva 2014

Pentru cei care viseaza insa la specificatii si mai impresionante decat cele enumerate putin mai sus, germanii de la ABT Sportsline sunt gata sa scoata din joben noul program de tuning RS6-R, care nu va fi oferit in mai mult de 25 de exemplare.

Cei care vor rata acest pachet vor avea destule de pierdut, ultima generatie a break-ului Audi RS6 Avant urmand a beneficia in urma acestui tratament atat de un total de 730 cai putere si 920 Newton-Metri - cifre si valori arhisuficiente pentru o viteza maxima de aproximativ 320 de kilometri pe ora, cat si de un aspect pe masura performantelor, scos in evidenta in special de prelungirea si flaps-urile spoilerului fata, respectiv spoilerul spate dramatic stilizat.

ABT Sportsline la Salonul Auto de la Geneva 2014

Alte bunatati includ fante de aer pentru aripile fata, ornamente aerodinamice pentru pragurile laterale spate, eleron pentru plafon, jante pe 22 inci si, nu in ultimul rand, un interior accesorizat cu insertii de fibra de carbon, plus volan imbracat in alcantara si oferit in compania unor lumini LED care-ti indica momentul potrivit pentru schimbarea vitezei.

Audi RS Q3 by ABT Sportsline

Un alt membru al familiei de modele Audi RS care urmeaza a face cunostinta cu specialistii ABT Sportsline este noul RS Q3. Spre deosebire de situatia mai sus prezentata insa, in cazul de fata nu avem de-a face decat cu un surplus de 100 CP si 110 Nm, modificarile operate propulsorului turbo de 2.5 litri regasit sub capota impresionantului crossover german permitandu-i acestuia sa livreze tuturor celor patru roti undeva in jurul a 410 cai putere si 530 Newton-Metri.

ABT Sportsline la Salonul Auto de la Geneva 2014

Din pacate, informatiile oficiale cu privire la performantele rezultate in urma acestui tratament lipsesc cu desavarsire pentru moment, drept pentru care tinem sa reamintim ca un Audi RS Q3 in versiunea standard reuseste sa rezolve ecuatia 0 - 100 km/h in aproximativ 5.5 secunde, acul vitezometrului urmand a-si continua apoi incursiunea pana la clasica limitare de 250 de kilometri pe ora.

In ceea ce priveste aspectul vizual, programul de tuning pregatit de specialistii ABT Sportsline pentru impresionantul crossover al constructorului din Ingolstadt include, printre altele, si spoilere fata si spate agresiv stilizate, plus eleron pentru plafon, sistem de evacuare cu patru tobe de esapament sau jante cu dimensiuni de pana la 21 de inci.

ABT Sportsline la Salonul Auto de la Geneva 2014

Volkswagen Golf GTI by ABT Sportsline

Pentru cei care nu isi permit inca sa intre in clubul posesorilor de Audi-uri RS, celebra companie germana din Kempten va mai prezenta in cadrul Salonului Auto de la Geneva de la inceputul lunii viitoare si noul ABT VS4, un proiect de tuning ce are la baza ultima generatie a hot-hatch-ului Volkswagen Golf GTI.

La fel ca si in cele doua situatii de mai sus, lista cu imbunatatiri operata de specialistii ABT Sportsline vizeaza si in cazul de fata atat aspectul vizual, cat si partea tehnica a automobilului german de inalta performanta, principala atractie urmand a fi insa reprezentata de departe de motorizarea turbo de doi litri capabila sa produca acum undeva in jurul a 300 de cai putere.

ABT Sportsline la Salonul Auto de la Geneva 2014

Dat fiind faptul ca meniul cu specificatii tehnice include un sistem de tractiune fata si nu integrala, ca in cazul modelului Volkswagen Golf R, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in aproximativ 5.8 secunde.

Pe langa surplusul de performanta, noul Volkswagen Golf GTI de la ABT Sportsline se mai remarca si printr-un surplus de agresivitate, ultima generatie a hot-hatch-ului din Wolfsburg primind prelungiri pentru spoilerele fata si spate, praguri laterale restilizate, plus eleron pentru plafon si jante de dimensiuni generoase. In ceea ce priveste aspectul interior, acesta pare sa fi scapat complet neatins.

ABT Sportsline la Salonul Auto de la Geneva 2014

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (30) Poze ABT Sportsline la Salonul Auto de la Geneva 2014
mai multe