Aceasta berlina germana atingea acum mai bine de zece ani o viteza de 350 km/h. VIDEO ca sa te convingi si singur

Aceasta berlina germana atingea acum mai bine de zece ani o viteza de 350 km/h. VIDEO ca sa te convingi si singur
  • Brabus oferea acum mai bine de o decada un sedan capabil de 350 km/h
  • Modelul E V12 ascunde sub capota o unitate V12 de 6.3 litri si 640 CP
  • Clientul avea de achitat pentru un singur exemplar aproape 300.000 euro
Distribuie pe Facebook

Intre recordurile de viteza si producatorii germani a existat dintotdeauna o relatie extrem de speciala. O dovedeste inclusiv aceasta masina in patru usi care, in urma cu mai bine de zece ani, reusea sa sprinteze pana la 350 km/h pe circuitul de la Nardo.

Una dintre cele mai cunoscute si, totodata, apreciate companii de tuning din lumea intreaga, Brabus a fost infiintata acum aproximativ patru decenii, in Bottrop.

Oraselul german nu l-a oprit insa pe Bodo Buschmann din a avea vise marete, astfel ca in anii ce au urmat au fost doborate multiple recorduri de putere si viteza.

La fel s-a intamplat si in 2005, atunci cand un Mercedes E-Class echipat cu o motorizare in 12 cilindri a reusit sa atinga o viteza de 350.2 km/h la Nardo.

Brabus E V12 W211

Brabus E V12 W211

Pentru a obtine cel mai rapid sedan de la acel moment, nemtii de la Brabus au imprumutat motorul de 5.5 litri specific versiunii S600 si l-au modificat cap-coada.

Mai precis, i-au crescut capacitatea cilindrica pana la 6.3 litri, au instalat noi interne si, nu in ultimul rand, au schimbat turbinele cu unele capabile de 640 CP.

Inutil de mentionat, compania lui Bodo Buschmann s-a ocupat si suspensia automobilului din Stuttgart, procesul fiind repetat la nivelul sistemului de franare.

Exceptand imbunatatirile tehnice, fiecare Brabus E V12 se mai putea lauda si cu o serie de elemente aerodinamice testate in tunelul de vant, plus jante pe 19".

Ca si acum, clientul putea alege si pe-atunci cum sa arate interiorul pretioasei sale masini, ce materiale sa se imbine intre ele, dar si in ce culoare sa fie finisate.

Nimic anormal daca tinem cont ca un exemplar al singurului Mercedes E-Class W211 cu o motorizare in 12 cilindri costa pe-atunci aproape 300.000 euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe