Aceasta COROLLA cu neoane pe dedesubt ne aduce aminte de vremurile de glorie ale tuning-ului

  • Toyota a venit la SEMA cu mai multe exemplare Corolla tunate
  • Proiectele le apartin unor ateliere de tuning din SUA
  • Unul dintre ele este un omagiu adus celebrei Toyota AE86
Distribuie pe Facebook

Japonezii de la Toyota au venit la SEMA 2018 cu mai multe exemplare Corolla Hatchback tunate de diferite ateliere din Statele Unite ale Americii. Printre cele mai populare se numara unul care te duce cu gandul la legendara AE86 sau unul echipat cu neoane.

Show-ul SEMA, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate tuning-ului si producatorilor de piese aftermarket, si-a deschis ieri portile la Las Vegas. Cei prezenti in Orasul Pacatelor pot admira proiecte extraordinare care au la baza masini americane, dar si cateva modele tunate de la producatori straini.

Toyota Corolla SEMA

Spre exemplu, Toyota a apelat la diferite ateliere de tuning din State pentru a modifica noua Corolla Hatchback. In acest articol am ales sa vorbim despre doua dintre aceste proiecte bazate pe compacta nipona: unul inspirat de legendara AE86 si unul cu neoane pe dedesubt, care ne-a adus putin aminte de vremurile de glorie ale tuning-ului.

Toyota Corolla SEMA

Dar sa le luam pe rand. Americanii de la Muscle Tuner Automotive s-au gandit sa-i aduca un omagiu Toyotei AE86. Produsa intre anii 1984 si 1987, aceasta era disponibila in doua versiuni: Levin si Trueno. Daca prima nu s-a bucurat de atata popularitate, cea de-a doua este cautata chiar si in ziua de azi de catre impatimitii auto care au vazut-o in celebra serie Initial D.

Toyota Corolla SEMA

Corolla celor de la Muscle Tuner Automotive are o grafica exterioara care te duce cu gandul la acel Trueno din Initial D, dar si elemente aerodinamice confectionate din aluminiu. Nu lipsesc jantele usoare, o admisie custom, evacuare dreapta si un sistem de injectie cu protoxid de azot.

Toyota Corolla SEMA

Cel de-al doilea proiect a fost botezat Super Street Corolla si este putin mai "cuminte" in ceea ce priveste modificarile estetice. Are totusi un set de jante Volk Racing, frane Willwood, cateva componente din fibra de carbon, o nuanta rosie pentru exterior si cateva imbunatatiri tehnice: suspensie sport, admisie custom si un sistem de evacuare cu patru terminatii.

Toyota Corolla SEMA

La interior avem scaune sport Corbeau imbracate in piele si un sistem audio performant.

Dar aceasta Corolla mai are ceva: neoane. O metoda de styling exterior foarte populara la inceputul anilor 2000, odata cu aparitia seriei Fast and Furious si a jocului pe PC Need For Speed Underground, neoanele echipau mai toate masinile tunate din lume si inclusiv din Romania.

Toyota Corolla SEMA

In ziua de azi, neoanele nu mai sunt atat de intalnite in lumea tuning-ului, dar parca ne bucuram cand mai vedem cate o masina tunata echipata cu asa ceva. Ne aducem aminte de tinerete, daca nu de altceva.

Toyota Corolla SEMA

Toyota Corolla SEMA

Toyota Corolla SEMA

Toyota Corolla SEMA

Toyota Corolla SEMA

Toyota Corolla SEMA

Toyota Corolla SEMA

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Toyota Corolla SEMA
mai multe