Ai o Mazda MX-5 mai veche si vrei mai multi cai putere? Te ajuta britanicii de la BBR

Ai o Mazda MX-5 mai veche si vrei mai multi cai putere? Te ajuta britanicii de la BBR
  • Motorul este in continuare aspirat natural
  • Au montat clapete de acceleratie individuale
  • Costa 3495 de lire sterline
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la BBR au dezvoltat un pachet de tuning pentru Mazda MX-5 din generatia NC. Motorul de 2.0 litri ramane in continuare aspirat natural dar devolta peste 200 de cai putere.

De la lansare si pana in prezent, Mazda MX-5 a ramas la fel: un roadster de dimensiuni reduse, cu motor aspirat natural, tractiune spate si o manevrabilitate de invidiat.

Constructorul japonez de automobile nu a renuntat la aceasta reteta, spune el, pentru ca ar fi stricat echilibrul atat de iubit de fanii acestui model asa ca daca vrei mai mult CP pentru MX-5-ul tau sau, de ce nu, o turbina pentru motorul cu patru cilindri atunci singura ta optiune sunt tunerii.

BBR Super 225 Mazda MX-5

Britanicii de la BBR au facut de-a lungul anilor tot felul de experimente cu MX-5, montandu-i fie turbina, fie un compresor mecanic, insa cel mai nou pachet propus de tuner pastreaza motorul de 2.0 litri al vechii generatii MX-5 NC aspirat natural.

BBR Super 225 Mazda MX-5

Modificarile includ clapete de acceleratie individuale, o admisie modificata, evacuare cu diametrul de 3.5 inch iar senzorul MAF a fost inlocuit. Pachetul se numeste Super 225 pentru ca, te-ai prins, stoarce din motorul aspirat 225 de cai putere la 7500 rpm si 236 Nm la 5.950 rpm.

Inginerii sustin ca mare parte a cuplului este disponibila inca de la 3000 de rotatii pe minut.

BBR Super 225 Mazda MX-5

"Marea provocare pentru programul nostru de dezvoltare a fost sa imbunatatim partea de admisie a motorului cu clapete de acceleratie individuale, dar in acelasi timp sa pastram sistemul standard de management al motorului, Mazda Denso, si aspectul compartimentului motor," a precizat Neil McKay de la BBR.

BBR Super 225 Mazda MX-5

Pachetul propus de britanici pentru Mazda MX-5, din generatia NC, costa 3495 de lire sterline daca ti-l instalezi singur, 4295 de lire cu tot cu instalare la sediul BBR iar cei care au deja instalat pe masina pachetul Super 200 si vor un upgrade la Super 225 vor trebui sa plateasca 2495 de lire sterline.

BBR Super 225 Mazda MX-5

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze BBR Super 225 Mazda MX-5
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 26 Iunie 2020