Ai putea sa juri ca este un Jaguar E-Type original. De fapt vorbim despre o versiune modernizata care costa o mica avere

Ai putea sa juri ca este un Jaguar E-Type original. De fapt vorbim despre o versiune modernizata care costa o mica avere
  • Dezvoltat pe sasiul unui E-Type
  • Motor de 4.7 litri
  • Interior imbracat in piele si Alcantara
Distribuie pe Facebook

Acest Jaguar E-Type restomod, sau cu alte cuvinte modernizat, este creatia unei companii din Marea Britanie. Printre imbunatatirile primite se numara si un motor cu pedigree de curse.

Jaguar E-Type este considerata a fi una dintre cele mai frumoase masini desenate vreodata (potrivit lui Enzo Ferrari, este chiar cea mai frumoasa). Liniile inconfundabile, performantele si pretul accesibil au transformat sportiva britanica intr-un model de referinta.

WM Sport GT

Insa ca in cazul oricarei masini veche, mentinerea unui E-Type in circulatie nu este deloc o treaba simpla. Unde mai pui ca o astfel de masina nu castiga un premiu pentru fiabilitate.

Aceste "probleme" nu i se aplica si masinii din imagini, despre care se spune ca poate transporta fara nicio problema doi pasageri, cu tot cu bagaje, de la Londra la St. Tropez.

Dar nu vorbim despre un Jaguar E-Type original, ci despre un restomod bazat pe un E-Type. Pe scurt, arata ca un E-Type dar este echipat cu foarte multe componente si tehnologii moderne.

WM Sport GT

Denumita WM Sport GT, masina este creatia unei companii din Marea Britanie, specializata in restaurarea modelelor Jaguar.

Pentru inceput, cei de la Woodham Mortimer au latit caroseria, au aplicat ornamente exterioare cromate custom si au transformat interiorul folosind piele rosie si Alcantara. Avem scaune complet noi, un volan mai gros si chiar si un pedalier facut la comanda.

WM Sport GT

Asa cum era de asteptat, cele mai notabile modificari sunt ascunse de ochii curiosilor. Cea mai mare este, fara indoiala, motorul. Britanicii au inlocuit unitatea cu sase cilindri originala cu un propulsorul de 4.7 litri, in specificatie de curse, care dezvolta 400 de cai putere.

Acestia sunt livrati puntii spate prin intermediul unei transmisii manuale cu cinci trepte, dezvoltate chiar de Woodham Mortimer, si un diferential Powerloc cu alunecare limitata.

WM Sport GT

Mai departe, sistemul de franare are discuri ventilate si etriere cu sase pistoane pe fata si patru pe spate, amortizoare reglabile, arcuri sport si bare stabilizatoare performante.

Woodham Mortimer intentioneaza sa mai construiasca si alte exemplare WM Sport GT, chiar daca pretul unuia se situeaza intre 330.000 si 350.000 de lire sterline (circa 350.000 si 380.000 euro).

WM Sport GT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze WM Sport GT
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 24 Martie 2020