ALFA cu motor de Ferrari...mai puternica decat un Ferrari. Totul a costat putin peste 15.000 de euro

ALFA cu motor de Ferrari...mai puternica decat un Ferrari. Totul a costat putin peste 15.000 de euro
  • Motor dezvoltat special de Ferrari pentru Giulia
  • Pachet de performanta disponibil in trei versiuni
  • Varianta de top urca puterea motorului la 680 CP
Distribuie pe Facebook

Cel mai recent proiect al nemtilor de la McChip-DKR este aceasta Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Cu cea mai tare versiune a pachetului de performanta instalata, motorul V6 twin-turbo dezvolta peste 650 de cai putere.

Alfa Romeo a lansat modelul Giulia in urma cu patru ani ca un rival pentru BMW Seria 3, Audi A4 si Mercedes-Benz C-Class. Pentru versiunea de top Giulia Quadrifoglio, italienii au apelat la ajutorul conationalilor de la Ferrari.

Propulsorul V6 twin-turbo de 2.9 litri, dezvoltat special de inginerii de la Maranello pentru acest model, face parte din familia de motoare modulare F154 de la Ferrari si este derivat din unitatea V8 care echipeaza modele precum California T, GTC4 Lusso T, 488 Spider sau 488 GTB.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio de la McChip-DKR

In cazul sedanului, motorul dezvolta 510 cai putere si 600 Nm cuplu dar nemtii de la McChip-DKR tocmai au dezvoltat un pachet de performanta care sa stoarca si mai multa putere din agregatul twin-turbo. Pachetul este disponibil in trei versiuni, pentru toate buzunarele, cum ar spune romanul.

Stage 1 costa 1.999 de euro si urca puterea la 580 de cai si 750 Nm. Pentru 7.229 de euro, specialistii McChip iti instaleaza versiunea Stage 2. Asta inseamna ca cel de la volan va avea la dispozitie 610 CP si 800 Nm cu care sa se joace.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio de la McChip-DKR

Cu 15.589 de euro poti cumpara varianta de top, Stage 3. Aceasta include turbinele modificate, resoftarea ECU si imbunatatirea altor componente tehnice, toate acestea crescand puterea propulsorului la nu mai putin de 680 CP si 850 Nm cuplu. Cu 10 CP si 90 Nm in plus fata de un Ferrari 488 GTB.

Tunerul nu a vorbit, din pacate, despre noile performante ale sedanului dar a precizat totusi ca pachetul de performanta elimina limitatorul de viteza astfel ca acul vitezometrului continua sa urce pana la 313 km/h.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio de la McChip-DKR

Distribuie pe Facebook
mai multe