Americanii de la Hennessey Performance promit 500 de cai din motorul EcoBoost al Ford-ului Focus RS

Americanii de la Hennessey Performance promit 500 de cai din motorul EcoBoost al Ford-ului Focus RS
  • Hennessey Performance promite un pachet extrem pentru Ford-ul Focus RS
  • Acesta va include, printre altele, o evacuare din inox, turbina mai mare sau un ECU imbunatatit
  • Cu ajutorul lui, motorul de 2.3 litri EcoBoost va produce 500 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Cei de la Hennesey Performance au anuntat pe pagina lor oficiala de Instagram ca au intrat in posesia unui Ford Focus RS si incep dezvoltarea unui pachet de tuning pentru hot-hatch-ul american.

Ford-ul Focus RS este privit de unii ca fiind cel mai bun hot-hatch al vremii. Propulsat de un motor turbo de 2.3 litri EcoBoost, RS-ul vine cu un sistem inteligent de tractiune integrala, iar mai mult de atat, are si un buton de "Drift".

Pana acum, doar doi tuneri au fost indeajuns de curajosi si si-au incercat norocul cu cea de-a treia generatie a Ford-ului Focus RS. Primii dintre acestia sunt englezii de la Mountune, acreditati de altfel de divizia Ford Performance.

Acestia au lansat recent pachetul de tuning pentru Focus-ul RS, care include un filtru de aer de inalta performanta, furtune din silicon sau un software nou, multumita carora motorul EcoBoost produce acum 370 de cai putere si 510 Nm cuplu. Deloc rau am spune.

Cel de-al doilea tuner sunt americanii de la AMS Performance, cunoscuti in special pentru pachetele extreme gandite pentru Nissan-ul GT-R R35. Acum, acestia au pus mana pe un Ford Focus RS, si desi inca nu au specificat cifrele exacte, kit-ul propus de ei include o galerie de admisie din carbon, un intercooler imbunatatit, evacuare din titan si un downpipe mai mare.

Si acum, am ajuns intr-un final si la cei de la Hennessey Performance. Tunerul din Texas a specificat ca pachetul propus de ei include un ECU imbunatatit, intercooler mai mare, o evacuare noua din inox, o turbina mai mare, jante si anvelope noi. Chiar daca de aceasta data nu au specificat caii putere pe care ii vor stoarce din motorul EcoBoost, americanii s-au "scapat" si au declarat in luna iunie, prin intermediul unei postari pe Tweeter, ca vor introduce Focus-ul RS in lista lor si ca vor sa il duca in 500 de cai putere.

Ford Focus RS by Hennessey Performance

Daca aceasta va fi intr-adevar cifra final, Ford-ul Focus RS va lasa in spate concurenta. La propriu.

Distribuie pe Facebook
mai multe