Americanii scot pe piata o camioneta 6x6 cu 1.200 CP sub capota. "E ridicol, dar de-aia o facem"

Americanii scot pe piata o camioneta 6x6 cu 1.200 CP sub capota. "E ridicol, dar de-aia o facem"
  • Trei exemplare
  • Motor V8 cu 1217 CP
  • Costa 500.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Hennessey tocmai au anuntat viitorul lor proiect. Botezat Mammoth, acesta este un Ram 1500 TRX cu peste 1.200 CP sub capota si punte dubla pe spate.

Mercedes-AMG G63 6x6 a dat nastere unui curent care inca rezista in industria auto: cel al camionetelor cu tractiune 6x6. Daca nemtii s-au potolit, americanii de la Hennessey Performance se ofera sa transforme tot felul de pick-up-uri in adevarati monstri cu punte dubla pe spate.

Dupa VelociRaptor 6x6, acum a venit timpul noului Ram 1500 TRX sa fie transformat in Mammoth. Pe langa cele sase roti, texanii pregatesc o bena facuta la comanda, aripi custom, o suspensie pentru off-road, lumini auxiliare cu LED si un interior nou.

Piesa de rezistenta se afla sub capota. Este vorba despre un motor V8 supraalimentat de 7.0 litri care urmeaza sa dezvolte 1.217 cai putere.

Hennessey Mammoth 6x6

Vor exista numai trei exemplare iar lista de comenzi va fi deschisa pe data de 4 septembrie. Fondatorul companiei, John Hennessey, se asteapta ca toate cele trei Mammoth sa se vanda aproape instant. Chiar daca pretul unuia este de cel putin 500.000 de dolari.

In ceea ce priveste motivul dezvoltarii unui astfel de monstru, Hennessey a declarat ca "Un Mammoth 6x6 cu un motor Hellephant cu 1217 CP este o idee ridicola, dar tocmai de aceea o facem. Vom asambla numai trei exemplare care vor deveni cele mai exclusiviste si scumpe camionete pe care le-am construit vreodata."

Distribuie pe Facebook
mai multe