Ar fi putut valora o avere peste cativa ani. A primit insa intre timp un nou motor si o alta cutie de viteze

Ar fi putut valora o avere peste cativa ani. A primit insa intre timp un nou motor si o alta cutie de viteze
  • De peste Ocean vine cel mai nou pachet de tuning destinat iconicului Land Rover Defender
  • Propunerea americanilor de la East Coast Defender vizeaza atat interiorul, cat si exteriorul off-roader-ului britanic
  • Atractia principala o reprezinta insa de departe motorul V8 de Corvette ascuns sub capota
Distribuie pe Facebook

Iata ca dupa mai bine de sase decenii si jumatate, productia modelului Land Rover Defender a luat sfarsit. Asadar, este de asteptat ca pretul off-roader-ului britanica sa creasca in urmatoarea perioada de timp.

Land Rover Defender cu motor de Corvette

Daca nu te intereseaza insa acest aspect, atunci ai putea urma exemplul americanilor de la East Coast Defender. Care, recent, au luat la modificat unul dintre cele numai 500 de exemplare Land Rover Defender 110 destinate pietei auto de peste Ocean.

Iar prin modificat ne referim la operatiuni serioase, precum inlocuirea motorului original cu un V8 de 6.2 litri si provenienta Chevrolet Corvette. Drept urmare, nu este de mirare ca din peisaj a disparut inclusiv cutia de viteze oferita off-roader-ul britanic, schimbarea treptelor facandu-se acum prin intermediul unei unitati GM 6L60 cu sase rapoarte - si a unor butoane montate la nivelul consolei centrale.

Land Rover Defender cu motor de Corvette

Mai apoi, specialistii americani din cadrul companiei East Coast Defender s-au pus pe instalat o cutie de transfer Rover LT230 si un diferential central cu alunecare limitata, pachetul "functional" incheindu-se cu anvelopele BFGoodrich pe 32.5 inch.

Cat despre ingredientele ce compun reteta estetica, avem o noua grila in dreptul partii frontale, jante din aliaj cu design in cinci spite, dar si blocuri optice cu tehnologie LED ori geamuri panoramice in partea din spate a caroseriei. Acelasi Land Rover Defender 110 se mai poate lauda in cazul de fata si cu ornamente speciale pentru aripile laterale sau troliu pentru situatiile limita.

Land Rover Defender cu motor de Corvette

La interior, off-roader-ul britanic mai propune - pe langa butoanele montate la nivelul consolei centrale aduse in discutie anterior, si tapiterie din piele, camera pentru marsarier sau sistem de infotainment pe baza unei unitati marca Alpine.

Nu lipsesc din peisaj, deloc surprinzator, nici geamurile electrice sau senzorii de parcare, exemplarul ajuns pe mainile specialistilor americani din cadrul companiei de tuning East Coast Defender anuntand inclusiv un volan Momo cu design in trei spite, plus o instalatie audio de inalta fidelitate - care, prin cele 13 difuzoare JBL din dotare, ii va face pe ocupantii scaunelor prezente in numar de nou sa... danseze.

Land Rover Defender cu motor de Corvette

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Land Rover Defender cu motor de Corvette
mai multe
Publicat în categoria: Off-road DATA PUBLICĂRII: 8 Noiembrie 2016