ASA ceva vezi doar o data in viata. Uite BMW-ul tunat cu aur de 1 mil. dolari!

ASA ceva vezi doar o data in viata. Uite BMW-ul tunat cu aur de 1 mil. dolari!
  • Cel mai nebun BMW M3 CSL vine tocmai din Australia
  • Masina bavareza are sub capota un motor rotativ de 1664 CP
  • Lista cu modificari cuprinde inclusiv numeroase detalii aurite
Distribuie pe Facebook

Multe proiecte nebune de tuning s-au perindat de-a lungul timpului prin fata ochilor nostri, insa parca niciunul dintre acestea nu a reusit sa se ridice la complexitatea celui de astazi.

Chiar daca nu sunt la fel de populari precum cei de la Brabus sau Hamann, australienii de la Queen Street Customs se pricep de minune la transformat simple modele de serie in adevarate masinarii capabile sa atraga priviri pe banda rulanta.

Un bun exemplu in acest sens il reprezinta urmatorul BMW M3 CSL, care gazduieste in compartimentul motor... o unitate Wankel cu patru rotoare si turbina Garrett GT60. Plus alte cateva bunatati mecanice capabile sa urce puterea maxima pana la 1.664 CP.

BMW M3 CSL de 1664 CP

Tinand cont ca pe reteta prescrisa in cazul de fata mai gasim si o caroserie realizata in mare parte din fibra de carbon, dar si o pereche de anvelope speciale de drag - pana la urma urmei vorbim despre un dragster, in cazul in care mai era nevoie de aceasta precizare, nu este deloc de mirare ca...

... masina bavareza are nevoie de aproximativ 7.2 secunde pentru a termina cu ecuatia 0 - 402 metri. Viteza maxima atinsa la sfarsitul sfertului de mila? Undeva in jurul a 315 kilometri pe ora.

Da, stim. Acest M3 CSL nu este nici pe departe cel mai puternic sau mai rapid automobil al planetei. Situatia se repeta cel mai probabil si daca luam in calcul numai autoturismele marca BMW.

BMW M3 CSL de 1664 CPBMW M3 CSL de 1664 CP

Asadar, de ce este mai cu mot exemplarul din cazul de fata decat toate celelalte proiecte nebune de tuning care s-au perindat de-a lungul timpului prin fata ochilor nostri? Simplu: pentru ca marea majoritate a elementelor sale au fost placate cu aur.

Turbina a fost placata cu aur, intercooler-ul a fost placat cu aur, pana si jantele sau arcurile suspensiei au fost placate cu aur. Si stii cine se mai poate lauda cu atingerea lui Midas? Volanul, pedalele, suportul pentru vitezometru sau chiar maneta schimbatorului de viteze.

Drept urmare, faptul ca in acest proiect de tuning au fost investiti aproximativ 1 milion de dolari de dolari nu ar trebui sa ne surprinda absolut deloc. Mai bine asa decat un Bugatti Veyron ca restul lumii, nu?

BMW M3 CSL de 1664 CP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze BMW M3 CSL de 1664 CP
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 4 Martie 2016