Atentie, se vinde cel mai rapid Golf 6 de pe strazile Germaniei! PS: Face suta in doar 2,9 secunde!

Atentie, se vinde cel mai rapid Golf 6 de pe strazile Germaniei! PS: Face suta in doar 2,9 secunde!
  • Un german isi vinde pe internet vechiul Golf 6 R
  • Hot-hatch-ul cu tractiune integrala de la VW are 745 CP
  • Costul de achizitie se ridica la 69.950 de euro
Distribuie pe Facebook

Pretul pe care trebuie sa-l platesti? Undeva in jurul a 94 de euro... pentru fiecare cal putere din dotarea motorului VR6.

Lansat pe piata in urma cu aproximativ o decada, vechiul Golf 6 R a dat startul unui nou trend in istoria hot-hatch-ului cu tractiune integrala de la VW. Altfel spus, modelul nemtesc - care pana acum fusese oferit doar in compania unui benzinar aspirat cu sase cilindri, aducea pentru prima oara sub capota un I4 turbo.

Schimbarea cu pricina nu avea sa ii multumeasca insa chiar pe toti clientii noii generatii, unii dintre acestia apeland la un transplant de motor. Despre un astfel de tuning este vorba si in cazul de fata, automobilul din 2011 primind o motorizare VR6 cu capacitatea de 3.6 litri si sistem de supraalimentare cu doua turbine.

Purtand semnatura specialistilor de la HGP, unitatea cu pricina dezvolta o putere maxima de 746 de cai, careia i se adauga un cuplu de 940 Nm. O cutie automata de provenienta Audi RS3 completeaza pachetul tehnic, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza intr-un timp de numai 2.9 secunde.

De la o masina a producatorului din Ingolstadt au fost imprumutate si discurile carbon-ceramice pe 380 de milimetri, lista cu ingrediente magice continuand cu o suspensie KW si mai multe modificari de ordin estetic. La cel din urma capitol putem include si blocurile optice posterioare care au o tenta fumurie.

In interior, departe de privirile curiosilor, respectivul VW Golf R - care a parcurs putin peste 58.000 de kilometri pana la momentul de fata, vine cu scaune din gama Recaro si ornamente ce imita fibra de carbon. Pentru amatorii de confort, hot-hatch-ul nemtesc anunta si climatizare automata sau cruise control.

Acum, daca vine vorba despre nota de plata a modelului din 2011, ei bine... acesta nu se vinde deloc ieftin. Ba dimpotriva: vorbim despre 69.950 de euro.

VW Golf R de 745 CP

VW Golf R de 745 CP

VW Golf R de 745 CP

VW Golf R de 745 CP

VW Golf R de 745 CP

VW Golf R de 745 CP

VW Golf R de 745 CP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze VW Golf R de 745 CP
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 8 August 2019