Au publicat clipul pentru ca toata lumea sa vada recordul. Momentul in care un Qashqai de 2.000 de cai atinge 382.7 km/h

Au publicat clipul pentru ca toata lumea sa vada recordul. Momentul in care un Qashqai de 2.000 de cai atinge 382.7 km/h
  • Nissan-ul Qashqai a fost tunat de specialistii SVM
  • SUV-ul ascunde 2.000 de cai putere sub capota
  • A doborat recordul mondial pentru cel mai rapid SUV
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Severn Valley Motorsport au publicat in sfarsit clipul video cu momentul in care un Nissan Qashqai tunat de ei, cu 2.000 de cai putere sub capota, devine cel mai rapid SUV din lume. Din pacate, acest record nu poate fi autentificat de catre cei de la Guiness World Records.

La inceputul acestei saptamani, tunerul britanic Severn Valley Motorsport era pe buzele tuturor. Motivul? Un Nissan Qashqai cu motor V6 de 3.8 litri, twin-turbo, de GT-R, a reusit sa doboare recordul mondial pentru cel mai rapid SUV.

Acum a aparut si clipul video in care monstrul de 2.000 de cai putere atinge 382.7 km/h, cu 12.7 km/h mai mult decat vechiul record care ii apartinea unei Toyota Land Cruiser, cu aceeasi putere. Totul s-a intamplat in cadrul evenimentului Vmax 200 care a avut loc in Marea Britanie.

Printre cei invinsi de acest Qashqai tunat de SVM se numara inclusiv un Koenigsegg Agera RS, considerat cel mai rapid model de serie din toate timpurile. Hypercarul, despre care se spune ca ar fi ultimul exemplar Agera RS, a reusit sa prinda "doar" 356 de km/h.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, recordul nu poate fi autentificat de catre cei de la Guiness World Records. Pentru ca totul sa devina oficial, masina ar trebui sa faca doua ture, iar rezultatul final sa fie media vitezelor din cele doua run-uri.

Distribuie pe Facebook
mai multe