Au vrut mai multa putere pentru Mustang-ul V8. Cati cai au reusit sa stoarca specialistii Steeda

  • Steeda a tunat Mustang-ul GT destinat pietei din Europa
  • Motorul V8 de 5.0 litri dezvolta acum mai multa putere
  • Inginerii au imbunatatit deasemenea si manevrabilitatea
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Steeda au dezvoltat un pachet de tuning pentru Ford-ul Mustang GT destinat pietei din Europa. In cazul versiunii pre-facelift, motorul V8 de 5.0 litri dezvolta 413 cai putere si un cuplu maxim de 530 Nm.

Fara indoiala unul dintre cele mai populare modele ale americanilor, Ford-ul Mustang, ajuns deja la cea de-a sasea generatie, a primit un facelift anul trecut. Acesta a fost pus deja in vanzare peste Ocean, urmand ca in Europa sa ajunga pe parcursul anului 2018.

Ford Mustang GT by Steeda

Pana atunci insa, tunerul american Steeda s-a gandit sa le ofere celor de pe Batranul Continent un pachet de tuning special dezvoltat pentru Mustang-ul GT.

Ford Mustang GT by Steeda

In primul rand, exteriorul a primit cateva modificari subtile, inclusiv un splitter discret in fata, o aripa spate de tip "ducktail" si jante cu diametrul de 20 de inch. Mai departe, specialistii s-au concentrat pe departamentul tehnic si au vrut sa imbunatateasca capitolul putere si manevrabilitate.

Ford Mustang GT by Steeda

Propulsorul V8 de 5.0 litri se lauda acum cu o admisie imbunatatita, cu un ECU resoftat si nu in ultimul rand, cu un sistem de evacuare mai eficient. Astfel, puterea a crescut la 480 de cai si 752 Nm cuplu, mai mult chiar si decat a Mustang-ului facelift.

Ford Mustang GT by Steeda

Pentru ca masina sa stea cat mai bine in viraje, inginerii au inlocuit in primul rand barele anti-ruliu cu unele ajustabile. Apoi au trecut la arcurile suspensiei, la bielete si la bucsile suspensiei independente din spate. Dupa toate aceste modificari, garda la sol a scazut nitel, iar statura masinii este mai agresiva decat inainte.

Ford Mustang GT by Steeda

Pachetul propus de Steeda a fost botezat Q500 si costa 8.998 de lire sterline. Pentru cei carora nu le ajung aceste imbunatatiri, tunerul ofera si alte echipamente optionale, precum o suspensie de tip coilover, o transmisie manuala cu sase trepte Tremec Magnum XL, ambreiaj intarit, cardan din aluminiu si culori speciale pentru etriere.

Ford Mustang GT by Steeda

Ford Mustang GT by Steeda

Ford Mustang GT by Steeda

Ford Mustang GT by Steeda

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Ford Mustang GT by Steeda
mai multe