BMW X5 M realizat de Fostla are 650 cp

BMW X5 M realizat de Fostla are 650 cp
  • Fostla este o companie de tuning germana
  • Kitul include si un set de jante de 21 de inch
  • Cresterea de putere se datoreaza si sistemului de evacuare
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Fostla s-au incumetat sa tuneze noul X5 M, o masina care oricum vine din fabrica cu 555 cp. Dar, cu numai 8000 de Euro, masina ta de serie poate castiga 100 cp in plus.

BMW X5 M este o masina dotata cu motor V8 de 4.4 litri supra-alimentat cu ajutorul a doua turbine ce produc 555 cp. Dar, asa cum se intampla in lumea pasionatilor de viteza si adrenalina, puterea pe care ti-o ofera o masina din fabrica nu este neaparat si suficienta. Motiv pentru care firme de tuning si performanta vin cu pachete estetice sau de crestere a performantei. O astfel de companie este Fostla, un nume ce vine din Germania, pastraia BMW-ului.

Nemtii de la Fostla spun ca au lansat un pachet de tuning pentru BMW X5 M generatia E70. Este un pachet ce include modificari estetice exterioare si de performanta. In pachet intra o infoliere totala a caroseriei cu folie rosu-mat, o grila negru mat si sigle BMW modificate. Cea mai mare imbunatatire la exterior este reprezentata de setul de jante din aliaj usor marca Fostla care sunt pe 21 de inch.

Insa modificarile esentiale au loc sub capota. Acolo unde specialistii de la PP-Performance au realizat un tuning de crestere a puterii la nivel Stage 2. Aici, pe langa modificarile electronicei, s-a mai instalat si un sistem de evacuare marca Akrapovic. In total, acum puterea masinii este de 650 cp, iar cuplul a crescut de la 679 Nm la un colosal 900 Nm.

Partea cea mai interesanta abia acum urmeaza. E vorba de pretul acestor modificari. Deloc exagerat, spunem noi. Nu trebuie sa uitam ca un astfel de BMW iese din uzina cu un pret ce trece de pragul celor 100.000 de Euro. Iar cei 8.000 de Euro pe care Fostla ii cere pentru tot ce am mentionat mai sus pare decent. Daca ne gandim ca sistemul de navigatie si volanul M Sport fac acesti bani de pe lista de dotari optionale, e clar ca 100 de cp in plus vin la un pret promotional si accesibil.

BMW X5M Fostla

BMW X5M FostlaBMW X5M Fostla

BMW X5M Fostla

BMW X5M FostlaBMW X5M Fostla

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze BMW X5M Fostla
mai multe