Un nou tuning pentru vechiul BMW X6 M

Un nou tuning pentru vechiul BMW X6 M
  • Inside Performance anunta un nou tuning pentru vechiul BMW X6 M
  • Tunerul german ofera un total de 700 cai putere si 1.000 Newton-Metri
  • Clientii pot opta si pentru o serie de imbunatatiri estetice
Distribuie pe Facebook

700 cai putere, 1.000 Newton-Metri si 320 de kilometri pe ora. Acestea sunt principalele elemente cu care cel mai nou proiect al germanilor de la Inside Performance, ce are la baza vechiul BMW X6 M, spera sa atraga atentia iubitorilor de tuning din intreaga lume. Am precizat oare si de cele numai 3.8 secunde necesare realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h?

Lansat recent intr-o noua generatie, cea de-a doua din cariera sa, controversatul BMW X6 nu se mai poate lauda pentru moment (si) cu un model de inalta performanta. Nu ca cifrele sau numerele din dotarea versiunii pe benzina xDrive50i, respectiv variantei turbodiesel xDrive M50d ar fi de lepadat, insa intotdeauna exista loc de mai bine, dupa cum ne-au tot demonstrat de-a lungul ultimelor trei decenii specialistii diviziei M GmbH.

Asadar, pana la aparitia unui nou BMW X6 M, iubitorii SUV-urilor cu caracteristici de supercar sunt nevoiti sa se multumeasca cu abilitatile vechiului model, pentru care germanii de la Inside Performance au pregatit mai multe imbunatatiri. Principala atractie intalnita in cazul de fata este reprezentata de departe de cei pana la 700 de cai putere si 1.000 Newton-Metri regasiti acum in compartimentul motor, valori maxime obtinute cu ocazia optimizarii unitatii de control si dotarii propulsorului V8 twin-turbo de 4.4 litri atat cu o noua admisie, cat si cu un sistem de evacuare sport, cu valve controlabile.

Rezultatul? Ei bine, in urma tratamentului suferit, modelul bavarez de inalta performanta accelereaza acum de la 0 la 100 km/h intr-un timp de numai 3.8 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la pragul celor 3.8 secunde. Nu-i rau pentru un automobil de aproximativ doua tone si cu o aerodinamica precara. Nu-i rau deloc, am putea spune, mai ales dupa ce ne reamintim ca si Mercedes-ul SLS AMG se afla cam pe aceeasi lungime de unda atunci cand vine vorba de cifrele si numerele gazduide in cadrul fisei cu specificatii tehnice.

Revenind insa la proiectul BMW X6 M by Inside Performance, tinem sa precizam ca meniul mai include si alte bunatati, precum o prelungire remarcabila atasata spoilerului fata, un eleron subtil pentru capota portbagajului si, nu in ultimul rand, o pereche de extensii proeminente destinate aripilor laterale, servita alaturi de un set de jante de dimensiuni generoase - 22 inch este valoarea exacta, pentru cei interesati de acest aspect.

BMW X6 M by Inside Performance

BMW X6 M by Inside Performance

Distribuie pe Facebook
mai multe