Brabus aduce la Frankfurt o frumusete de Mercedes AMG GT S

Brabus aduce la Frankfurt o frumusete de Mercedes AMG GT S
  • Cel mai nou proiect Brabus are la baza un Mercedes AMG GT S
  • Automobilul sport german s-a ales cu un total de 600 CP si 750 Nm
  • Clientii pot opta inclusiv pentru numeroase bunatati estetice
Distribuie pe Facebook

Nu o sa ascundem deloc simpatia pe care i-o purtam Mercedes-ului AMG GT S, cel mai nou produs al diviziei sport din Affalterbach reusind sa ne cucereasca pe deplin. Atat cu formele sale estetice, cat si prin intermediul performantelor de top oferite.

Chiar daca in ultima perioada de timp nu ai mai apucat sa vizitezi internetul, este aproape imposibil sa nu fi auzit de prin alte parti de Mercedes-ul AMG GT. Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Paris in toamna anului trecut, inlocuitorul iconicului SLS a reusit sa starneasca un adevarat val de simpatie multumita formelor, respectiv performantelor din dotare.

Proiectat pentru a concura impotriva Porsche-ului 991, cel mai nou produs al diviziei sport din Affalterbach se distinge in special prin capota alungita a motorului, ce contrasteaza portbagajul scurtat. Prizele uriase de aer caracteristice spoilerului fata, aripile laterale proeminente, dar si difuzorul supradimensionat din dotarea spoilerului spate completeaza meniul exterior, pe cand liniile consolei centrale, trasate sub forma literei V, reprezinta principala atractie a departamentului interior.

Mercedes AMG GT S by BrabusMercedes AMG GT S by Brabus

Mercedes AMG GT S by Brabus

Asa cum ii sta bine unui automobil sport, aspectul estetic este completat si in cazul de fata de o serie de performante pe masura, fiecare Mercedes AMG GT produs venind la pachet alaturi de un propulsor V8 bi-turbo de patru litri. Care, in functie de versiunea de echipare aleasa, pune la dispozitia rotilor spate, prin intermediul unei transmisii DCT cu sapte rapoarte, fie 462 CP si 600 Nm, fie 510 CP si 650 Nm.

Despre cea din urma varianta este vorba (si) in cazul de fata, inlocuitorul iconicului SLS ajungand astfel pe mainile specialistilor Brabus in forma maxima. Iar acest lucru se observa cel mai bine in cadrul compartimentului motor, acolo unde valorile maxime anterior mentionate au evoluat catre pragul celor 600 cai putere si 750 Newton-Metri. Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza acum in numai 3.6 secunde, pe cand viteza maxima a urcat pana la 325 km/h.

Prelungirile din carbon destinate atat spoilerelor fata / spate, cat si pragurilor laterale sunt insa primele care iti vor atrage atentia in cazul de fata, eleronul fix de la nivelul capotei portbagajului, respectiv jantele forjate oferite intr-o combinatie de 20 / 21 inch contribuind si ele din plin la transformarea celui mai nou produs al diviziei sport din Affalterbach intr-o adevarata stea a marilor bulevarde.

Iar de suspensia mai joasa cu aproximativ 15 milimetri nici macar nu am apucat sa precizam. Nici ca o vom mai face ulterior, combinatia de piele, alcantara, cusaturi contrastante, aluminiu si aceeasi fibra de carbon mentionata inclusiv anterior reusind sa ne distraga complet atentia de la toate celelalte caracteristici ale Mercedes-ului AMG GT S modificat de Brabus. Care, fie acum vorba intre noi, va putea fi admirat in detaliu saptamana viitoare, la Frankfurt.

Mercedes AMG GT S by Brabus

Mercedes AMG GT S by Brabus

Mercedes AMG GT S by Brabus

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (38) Poze Mercedes AMG GT S by Brabus
mai multe