Britanicii de la BBR au gasit reteta castigatoare. Motorul aspirat de pe Mazda MX-5 are acum peste 200 CP

Britanicii de la BBR au gasit reteta castigatoare. Motorul aspirat de pe Mazda MX-5 are acum peste 200 CP
  • Au lansat doua noi pachete de performanta
  • Motorul de 2.0 litri este in continuare aspirat
  • MX-5 a primit anul trecut cateva imbunatatiri
Distribuie pe Facebook

Tunerul britanic BBR a dezvoltat doua pachete de performanta pentru motorul de 2.0 litri SkyActiv-G care echipeaza Mazda MX-5 facelift. Unitatea a ramas aspirata natural si dezvolta in ambele cazuri peste 200 de cai putere.

Mazda MX-5 a primit anul trecut cateva imbunatatiri, inclusiv mai multa putere pentru unitatea de 2.0 litri SkyActiv-G. Aceasta a ramas aspirata naturala, si asa va ramane si de-acum inainte, dar livreaza puntii spate 184 de cai putere si 205 Nm cuplu, iar limitarea a fost ridicata la 7.500 de rotatii pe minut.

Mazda MX-5 BBR

Pentru majoritatea, aceste valori sunt suficiente, dar nu si pentru unii proprietari de MX-5 care cauta ajutor in alta parte. Il gasesc, desigur, la diferiti tuneri specializati pe modelul japonez.

Britanicii de la BBR sunt printre cei mai buni cand vine vorba de modificarea Mazdei MX-5, iar partea cea mai buna este ca tocmai au lansat doua noi pachete de performanta care promit sa stoarca si mai multi cai putere din unitatea cu patru cilindri. Acestea au fost botezate Super 200 si Super 220.

Mazda MX-5 BBR

Primul costa cel putin 1399 de euro si include o admisie noua, evacuare din otel inoxidabil, filtru de aer sport K&N si o resoftare StarChip. Toate acestea fac ca puterea motorului sa creasca la 202 CP si 224 Nm cuplu. Pachetul poate fi instalat si de catre client, dar si de mecanicii BBR. In acest ultim caz costa 1624 de euro.

Mazda MX-5 BBR

Pentru 2511-3253 de euro, tunerul iti instaleaza pachetul Super 220, care pe langa cele mentionate mai sus, pluseaza cu alte axe cu came si supape, astfel ca cel de la volan are la dispozitie 221 de cai putere si 227 Nm cuplu daca alimenteaza cu benzina de 99.

Oferta britanicilor mai include si o toba intermediara cu diametru mai mare, dar si o galerie de evacuare cu catalizatoare de inalta performanta.

Mazda MX-5 BBR

Distribuie pe Facebook
mai multe