Cadillac CTS-V Coupe by Hennessey - Un tuning de 1.000 cai putere

Cadillac CTS-V Coupe by Hennessey - Un tuning de 1.000 cai putere
Un Cadillac CTS-V Coupe, un pachet de modificari semnat Hennessey si, nu in ultimul rand, un compartiment motor ce gazduieste undeva in jurul a 1.000 de cai putere si 1.288 Nm. Acestea par a fi ingredientele perfecte pentru un tuning de infarct.
Distribuie pe Facebook

Imagineaza-ti un Cadillac CTS-V Coupe intrat la cura de slabire, inzestrat cu aproape de doua ori mai multa putere decat versiunea standard si gata sa-ti sara in ochi printr-o alura impunatoare. Pe scurt, acesta este noul Hennessey V1000, un model pe care compania americana planuieste sa il construiasca in numai 12 bucati.

Atunci cand vine vorba de cifre ridicole, exista intotdeauna cel putin o singura firma de tuning pe care te poti baza. Una dintre acestea se numeste Hennessey, are cartierul general in Texas si da nastere unora dintre cele mai impresionante automobile cu care te-ai intalnit vreodata. Exemplul perfect ar fi extremul Venom GT, insa nici noul V1000 nu se lasa mai prejos.

Avand la baza deja-impresionantul Cadillac CTS-V Coupe, Hennessey V1000 ascunde sub capota un motor de V8 de 7.0 litri. Nu este singurul care se poate lauda cu acest lucru, insa este singurul care beneficiaza de 1.000 de cai putere si 1.288 Nm. Secretul ascuns in spatele acestor numere? In primul rand, propulsorul in opt cilindri a fost dotat cu doua turbine uriase, modificare urmata indeaproape de un proces de instalare a unor interne forjate, injectoare cu debit marit, admisie upgradata, sistem de evacuare complet si nu numai. In alta ordine de idei, celebrul motor V8 LS7 a fost modificat de la A la Z.

Acelasi lucru se poate spune in mare masura si despre trenul de rulare. Mai exact, transmisia a fost trecuta printr-o operatie de reconstructie, sistemul de franare standard a fost inlocuit cu unul marca Brembo - compus din discuri ceramice pe 15.1 inci (fata si spate) si etriere cu opt, respectiv sase pistonase (fata/spate), in timp ce suspensia Magnetic Ride Control a fost data pe mainile lui John Heinricy pentru o recalibrare ca la carte. Inainte insa de a ne lua ramas bun de la partea tehnica, sa aruncam o privire si asupra performantelor. Pe scurt, la acest capitol, avem de-a face cu acceleratie de la 0 la 96 km/h in 3.5 secunde, viteza maxima de 370 km/h si un sfert de mila parcurs in numai 10.9 secunde.

Pe plan estetic, noul Hennessey V1000 impresioneaza prin caroseria inzestrata cu numeroase bunatati din fibra de carbon, dintre care enumeram splitterul fata, difuzorul spate, aripile fata/spate si prizele de aer pentru capota. De asemenea, creatia companiei americane se bucura la exterior si de prezenta unui nou set de roti - jante pe 20 inci de tip monobloc incaltate cu pneuri ce masoara 275/30YR-20 pe fata si 345/30YR-20 pe spate. Odata ajunsi la interior, viitorii pasageri vor remarca numeroase noi accesorii, precum plafon imbracat in alcantara sau praguri decorate cu fibra de carbon.

Asa cum specificam si la inceput, noul Hennessey V1000 va fi construit in doar 12 bucati. Pretul ramane momentan un mister, insa va depasi cel mai probabil suma de 100.000 euro.

Cadillac CTS-V Coupe by Hennessey - Un tuning de 1.000 cai putere

Cadillac CTS-V Coupe by Hennessey - Un tuning de 1.000 cai putere

Distribuie pe Facebook
mai multe