Calatorie in timp cu ABT Sportsline si un VW Golf GTI modificat in 1982

Calatorie in timp cu ABT Sportsline si un VW Golf GTI modificat in 1982
  • Cel mai nou proiect semnat ABT Sportsline are la baza un VW Golf GTI Mk1
  • Lista cu imbunatatiri vizeaza atat aspectul tehnic, cat si pe cel tehnic
  • Propulsia este asigurata de un motor turbo, modificat pentru 163 de CP
Distribuie pe Facebook

Oficialii companiei ABT Sportsline celebreaza cea de-a 40-a aniversare a iconicului Volkswagen Golf prin intermediul unui eveniment special, ce are ca actor principal un Golf GTI Mk1 modificat de inginerii germani in urma cu mai bine de trei decenii.

Lansat pe piata exact acum 40 de ani, modelul Volkswagen Golf a inspirat numeroase generatii de pasionati, hatchback-ul proiectat de italianul Giorgetto Giugiaro castigandu-si un loc, numaidecat, chiar si in inima companiilor de tuning ale planetei.

Unul dintre primele exemplare modificate ale iconicului Volkswagen Golf Mk1 poarta semnatura specialistilor ABT Sportsline si reuseste sa trezeasca emotii chiar si in ziua de astazi, cu toate au trecut ceva mai bine de trei decenii.

Situatia este insa una explicabila, la baza proiectului de tuning al companiei din Kempten aflandu-se versiunea de inalta performanta GTI, iar motorul primind o turbina KKK pentru un total de 163 de cai putere.

Volkswagen Golf GTI Mk1 by ABTVolkswagen Golf GTI Mk1 by ABT

Volkswagen Golf GTI Mk1 by ABT

Pe langa surplusul considerabil de performanta - acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se acum in numai 6.5 secunde, modelul Volkswagen Golf GTI Mk1 by ABT Sportsline se mai poate lauda si cu o "super suspensie", dupa cum afirma chiar specialistii tunerului din Kempten.

Moda anilor '80 este scoasa in evidenta, de asemenea, si prin extensiile proeminente aplicate aripilor laterale, ce cresc latimea hot-hatch-ului german cu aproximativ sapte inci, meniul exterior incheindu-se in cele din urma cu jantele pe 13 inci, incaltate cu pneuri de 205 / 60 R13.

In ceea ce priveste aspectul interior, proiectul Volkswagen Golf GTI Mk1 semnat ABT Sportsline reuseste sa iasa in evidenta in special datorita ceasurilor de bord aditionale, dar si multumita volanului imbracat intr-o piele finisata in acelasi alb precum cel de la nivelul caroseriei.

Volkswagen Golf GTI Mk1 by ABTVolkswagen Golf GTI Mk1 by ABT

Volkswagen Golf GTI Mk1 by ABT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Volkswagen Golf GTI Mk1 by ABT
mai multe