Cam asa arata o HONDA CIVIC TYPE R dusa la extrem. Motivul pentru care TU n-o vei putea avea

Cam asa arata o HONDA CIVIC TYPE R dusa la extrem. Motivul pentru care TU n-o vei putea avea
  • Conceptul RC20GT Type R este mai aproape de productie
  • Pachetul va fi disponibil numai pe piata din Japonia
  • Motorul turbo a fost la randul lui modificat
Distribuie pe Facebook

Mugen a revenit la Salonul Auto de la Tokyo cu extremul RC20GT Type R, acum in versiune de pre-productie. Pachetul exterior este aproape neschimbat, comparativ cu anul trecut, insa grafica este putin schimbata.

Cei prezenti anul trecut la Salonul Auto de la Tokyo s-au ingramadit la standul celor de la Mugen pentru a admira, printre altele, conceptul RC20GT Type R, sau cu alte cuvinte o versiune extrema a hot-hatch-ului Honda Civic Type R.

Mugen RC20GT Type R

Anul acesta, in cadrul aceluiasi Salon, Mugen a revenit cu acelasi RC20GT Type R, insa acum reprezentantii tunerului sustin ca este aproape finalizat si pregatit de productie. Desigur, va mai dura putin pana cand acesta va fi disponibil, din pacate numai in Japonia.

Mugen RC20GT Type R

Pachetul exterior, compus din mai multe elemente aerodinamice, a fost imbunatatit pe alocuri, dar in mare este identic cu cel prezentat anul trecut. Grafica a fost insa schimbata.

Mugen RC20GT Type R

Tunerul sustine ca motorul si sistemul de racire au fost la randul lor modificate, insa nu a oferit mai multe detalii. Din fabrica, Honda Civic Type R vine alaturi de un propulsor turbo de 2.0 litri care dezvolta 320 de cai putere si 400 Nm cuplu. Spre bucuria impatimitilor auto, transmisia este una manuala cu sase trepte.

Mugen RC20GT Type R

Chiar si fara toate aceste elemente aerodinamice propuse de Mugen, Honda Civic Type R se descurca destul de bine pe circuit. Sa ne amintim ca in 2017, o versiune de pre-productie a parcurs legendarul Nurburgring Nordschleife in 7 minute 48.80 secunde stabilind un record mondial pentru masinile cu tractiune pe puntea fata.

Pe langa conceptul RC20GT, japonezii de la Mugen au adus la Tokyo si un prototip ceva mai cuminte, bazat tot pe Civic Type R.

Mugen RC20GT Type R

Mugen RC20GT Type R

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Mugen RC20GT Type R
mai multe