Cand i-au spus ca nu se poate, si mai tare s-a ambitionat. Acum conduce o masina unica in tara

Cand i-au spus ca nu se poate, si mai tare s-a ambitionat. Acum conduce o masina unica in tara
  • Acesta e singurul A3 de ultima generatie din SUA cu transmisie manuala
  • Exemplarul in cauza ascunde sub capota o motorizarie din familia TDI
  • Pretul de vanzare al modelului german se ridica la 28.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

Fa cunostinta cu singurul A3 de ultima generatie din SUA care, in locul cutiei automate instalata de inginerii companiei Audi, ofera o transmisie manuala cu sase rapoarte de viteza.

Daca transplanturile de motor nu mai reprezinta nicio noutate absoluta, mai ales pentru pasionatii de tuning, schimburile de cutii - si nu din motive de fiabilitate, nu sunt nici pe departe la fel de frecvente.

Si mai rar intalnite sunt insa situatiile in care proprietarul unui automobil alege sa inlocuiasca doar transmisia, nu si propulsorul - pe care, ulterior, il pastreaza in configuratia de fabrica, fara modificari majore.

Audi A3 cu transmisie manuala

Unul dintre putinele exemple care corespund tuturor cerintelor din paragraful anterior este chiar acest A3 din 2015, unde o cutie manuala cu sase rapoarte i-a luat locul automatei instalate de inginerii Audi.

Transplantul de transmisie a fost realizat de insusi proprietarul sedanului german de clasa compacta, care spune ca a avut nevoie de patru luni pentru a se documenta cu privire la procesul respectiv.

Odata finalizata, operatiunea in cauza a transformat automobilul cu pricina in singurul Audi A3 de ultima generatie din SUA cu o cutie manuala in, se specifica in anuntul de vanzare al exemplarului din 2015.

Modificarea este cu atat mai interesanta cu cat sedanul german de clasa compacta nu ascunde sub capota un motor de mare viteza, ci mizeaza mai degraba pe o motorizare apartinand celebrei serii TDI.

Intr-un final, despre ineditul proiect de tuning mai trebuie spus si ca vine cu putin peste 137.000 de kilometri in bord, iar proprietarul nu si-l va schimba decat pentru (deloc neglijabila) suma de 28.000 de dolari.

Audi A3 cu transmisie manuala

Audi A3 cu transmisie manuala

Audi A3 cu transmisie manuala

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Audi A3 cu transmisie manuala
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 26 Noiembrie 2018