Cea mai buna afacere? Camaro cu 1.000 de cai putere, costa sub 70.000 de dolari si are cutie manuala

Cea mai buna afacere? Camaro cu 1.000 de cai putere, costa sub 70.000 de dolari si are cutie manuala
  • Productie limitata la 50 de exemplare
  • Pret de pornire de 69.000 de dolari
  • Motor V8 alezat la 6.8 litri
Distribuie pe Facebook

Acesta este noul Yenko/SC Camaro, un muscle car pur-sange cu 1.000 de cai putere sub capota, tractiune spate si o transmisie manuala cu sase trepte. Mai mult decat atat, pretul este unul relativ accesibil.

Chevrolet Camaro este unul dintre cele mai reprezentative modele pentru industria auto americana, dar soarta muscle car-ului este acum incerta. Asta dupa ce mai multe publicatii auto de peste Ocean au sustinut lucrul la viitoarea generatie, care ar urma sa fie lansata in 2023, a fost suspendata.

Mai mult decat atat, jurnalistii au cerut o reactie oficiala din partea Chevrolet insa reprezentantii companiei nici n-au confirmat informatia dar nici n-au infirmat-o. Asadar, ramane de vazut ce se va intampla cu legendarul Camaro.

2020 Yenko/SC Stage II Camaro

Pana atunci insa hai sa vorbim putin despre noul Yenko/SC Stage II Camaro. Dezvoltat de Specialty Vehicle Engineering, masina urmeaza sa fie replicata in 50 de exemplare, fiecare avand un pret de pornire de 69.000 de dolari.

Mai impresionante decat pretul sunt performantele. Motorul V8 de 6.2 litri a fost alezat la 6.8 litri si a primit mai multe imbunatatiri, inclusiv arbore cotit din otel forjat, pistoane forjate din aluminiu, clapeta de acceleratie mai mare, sistem de alimentare nou, resoftare ECU, chiulase portate si un compresor mecanic.

2020 Yenko/SC Stage II Camaro

Toate acestea au facut ca puterea unitatii V8 sa creasca la 1.014 cai putere si 1.186 Nm cuplu. Si ghici ce? Resursele motorului sunt gestionate de o transmisie manuala cu sase trepte.

2020 Yenko/SC Stage II Camaro

Din pachet mai face parte un diferential cu alunecare limitata, suspensia cu Magnetic Ride Control, jantele cu diametrul de 20 de inch, etrierele Yenko si o capota din fibra de carbon cu priza de aer incorporata.

2020 Yenko/SC Stage II Camaro

La interior, broderiile de pe covorase si de pe tetierele scaunelor, ornamentele pragurilor si placutele inscriptionate cu numarul exemplarului iti vor aminti ca nu te afli intr-un Camaro ca toate celelalte.

Distribuie pe Facebook
mai multe