Cea mai caraghioasa Mazda MX-5 din lume. A fost deghizata in BMW Z3 si scoasa la vanzare

Cea mai caraghioasa Mazda MX-5 din lume. A fost deghizata in BMW Z3 si scoasa la vanzare
  • O Mazda MX-5 transformata in BMW Z3 e de vanzare pentru 1.250 euro
  • Roadster-ul japonezo-bavarez are la bord putin peste 121.000 kilometri
  • Sub capota regasim un motor in patru cilindri cuplat la o cutie manuala
Distribuie pe Facebook

Stim la ce te gandesti, dar exista un motiv pentru care acest BMW Z3 costa numai 1.250 de euro: masina bavareza nu este ceea ce pare, sub sub acel costum familiar ascunzandu-se, de fapt, o Mazda MX-5.

Iti doresti cu ardoare un BMW Z3, insa tot ce iti permiti este o Mazda MX-5. Cei mai multi dintre cei care se vor confrunta cu aceasta problema nu vor vedea decat doua solutii - fie se vor multumi cu roadster-ul japonez, fie vor mai astepta pana ce vor strange suficient bani pentru cel bavarez, insa exista si o categorie de oameni care... prefera intotdeauna sa improvizeze.

Mazda MX-5 transformata in BMW Z3

Asa s-a intamplat si in cazul de fata, unul dintre posesorii acestui MX-5 iesit de pe portile fabricii Mazda la inceputul anilor '90 lucrand la caroseria roadster-ului japonez pana ce design-ul sau a ajuns sa semene cu unul... bavarez, de BMW Z3. Masina este acum de vanzare si incearca sa obtina pentru actualul proprietar o suma care se ridica la 1.250 de euro.

Pe langa conversia propriu-zisa, aceasta Mazda MX-5 se mai lauda si cu o motorizare in patru cilindri, despre care vanzatorul nu s-a obosit sa anunte nimic concret - exceptand faptul ca lucreaza alaturi de o transmisie manuala cu cinci rapoarte. Cel mai probabil discutam de unitatea de 1.6 litri si 115 CP, insa la fel de bine ar putea fi vorba si de un I4 de BMW Z3, pentru continuarea temei.

Mazda MX-5 transformata in BMW Z3

Lasam insa in urma speculatiile si revenim la specificatiile exacte, roadster-ul japonez cu savoare bavareza informandu-ne inclusiv ca are numai 121.188 kilometri la bord - o valoare mai mult decat decenta tinand cont ca avem de-a face cu o masina scoasa de pe linia de productie acum mai bine de doua decenii si jumatate, in prima parte a anului 1991.

Singurul defect vizibil la aceasta Mazda MX-5 - daca scoatem din discutie costumatia de BMW Z3, care nu va fi cel mai probabil pe placul tuturor, consta in spoilerul fata avariat in urma unei parcari nereusit. Desigur, intotdeauna este recomandata o verificare amanuntita, atat la nivel tehnic, cat si estetic, alaturi de un specialisti. Mai ales atunci cand avem de-a face cu o masina veche.

Mazda MX-5 transformata in BMW Z3

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 30 Martie 2016