Cel mai rapid DEMON din lume are caroserie din carbon si 1.400 de cai sub capota. Uite-l in actiune

Cel mai rapid DEMON din lume are caroserie din carbon si 1.400 de cai sub capota. Uite-l in actiune
  • Caroserie este confectionata din fibra de carbon
  • Sfertul de mila este parcurs in 8.77 secunde
  • Motorul V8 este acum twin-turbo
Distribuie pe Facebook

Americanii de la SpeedKore au dezvoltat un adevarat monstru pe roti. Este vorba despre un Dodge Challenger Demon modificat radical, cu caroserie din fibra de carbon si un motor twin-turbo care dezvolta 1.400 de cai putere.

Dodge a construit Challenger-ul Demon cu un singur gand in minte: sa fie imbatabil pe pista de drag. Si au reusit.

Din fabrica, muscle car-ul vine cu un propulsor V8 supraalimentat de 6.2 litri, care livreaza puntii spate 840 de cai putere si 1.043 Nm cuplu. Atunci cand este echipat cu anvelope speciale de drag, pe care le primesti odata cu el, Dodge-ul Demon face sfertul de mila (402 metri) in numai 9.65 secunde.

Insa cei de la SpeedKore au vrut sa dezvolte un Demon care sa scada sub 9 secunde pe sfertul de mila. Rezultatul final il poti vedea in actiune in clipul video de mai jos, iar cei indeajuns de norocosi sa ajunga anul acesta la SEMA in Las Vegas vor putea sa-l studieze "pe viu".

Masina a primit mai multe imbunatatiri, printre care o caroserie din fibra de carbon. Propulsorul nu mai este supraalimentat cu compresor mecanic, ci cu doua turbine. In noua configuratie dezvolta 1.400 de cai putere, dintre care 1.203 ajung la roti. In teste, masina a trecut linia de sosire de la 402 metri in 8.77 secunde si a avut o viteza de iesire de 260 de km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe