Costa 1.8 milioane de dolari dar merita fiecare cent. Unii sunt de parere ca asta-i masina perfecta

Costa 1.8 milioane de dolari dar merita fiecare cent. Unii sunt de parere ca asta-i masina perfecta
  • Productie limitata la 75 de exemplare
  • Numai motorul costa 500.000 de dolari
  • A fost construit in colaborare cu Williams Advanced Engineering
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Singer au prezentat anul trecut prototipul botezat DLSA 911 in cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach. Acum, sportiva facuta la comanda va debuta in premiera in Europa, la Salonul Auto de la Geneva.

Una dintre vedetele incontestabile ale Concursului de Eleganta care a avut loc anul trecut in luna august la Pebble Beach a fost acest Dynamic and Lightweight Study 911, sau cu alte cuvinte un omagiu adus modelelor Porsche cu motor racit cu aer.

Singer 911 DLSA

Productia va fi limitata la doar 75 de exemplare, vandute la nivel mondial si personalizate dupa bunul plac al clientilor, iar pretul fiecarei masini va fi de cel putin 1.8 milioane de dolari. De ce costa mai mult decat un Bugatti Veyron?

Singer 911 DLSA

In primul rand pentru ca vorbim despre o masina facuta la comanda, o masina pentru dezvoltarea careia si-au unit fortele americanii de la Singer Vehicle Design si Williams Advanced Engineering, o divizie a echipei legendare cu acelasi nume care concureaza in Formula 1.

Singer 911 DLSA

Inginerii din cadrul acesteia au construit motorul si s-au ocupat de aerodinamica. Propulsorul, care apropo costa 500.000 de dolari, este un boxer de 4.0 litri racit cu aer, cu valve din titan, injectoare inspirate din F1 si sistem de ungere custom, care livreaza puntii spate 500 de cai putere la...atentie, 9.000 de rotatii pe minut.

Singer 911 DLSA

Apoi, caroseria este confectionata in totaliate din fibra de carbon, Bosch a furnizat mai multe sisteme de control, printre care ABS-ul si ESC-ul, transmisia manuala cu sase trepte poarta semnatura celor de la Hewland, franele carbon ceramice sunt de la Brembo, scaunele sport ultra-usoare de la Recaro iar volanul, la randul sau construit pe un schelet din carbon, este Momo.

Singer 911 DLSA

Fiind vorba despre o masina facuta la comanda, care costa aproape 2 milioane de dolari, atentia la detalii este cruciala. Proiectul celor de la Singer are pedale din titan, un sistem de climatizare care nu adauga foarte multe kilograme la masa proprie a masinii iar ceasurile de bord sunt unice.

Piesa de rezistenta de la interior este fara indoiala selectorul cutiei de viteze cu angrenaje din magneziu si titan expuse.

Singer 911 DLSA

Pe langa toate acestea, proiectul americanilor de la Singer are jante BBS de 18 inch construite din magneziu ultrausor forjat, incaltate cu anvelope de la Michelin. Tocmai de aceea, prototipul din aceste imagini va fi expus in cadrul Salonului Auto de la Geneva la standul producatorului francez de anvelope.

Singer 911 DLSA

Singer 911 DLSA

Singer 911 DLSA

Singer 911 DLSA

Singer 911 DLSA

Singer 911 DLSA

Singer 911 DLSA

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Singer 911 DLSA
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 27 Februarie 2019