Crezi ca noul Corvette ZR1 duce lipsa de putere? Hennessey tocmai a anuntat ca ii poate oferi 1.200 de cai

Crezi ca noul Corvette ZR1 duce lipsa de putere? Hennessey tocmai a anuntat ca ii poate oferi 1.200 de cai
  • Hennessey a dezvoltat un pachet de tuning pentru noul ZR1
  • Muscle-car-ul dezvolta acum 1.200 de cai putere
  • Capacitatea propulsorului a crescut la 7.0 litri
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Hennessey Performance au calibrat pachetul HPE1200 astfel incat sa fie compatibil cu propulsorul V8 LT5 de sub capota noului Corvette ZR1. Puterea acestuia creste astfel la 1.200 de cai.

Chevrolet a lansat noul Corvette ZR1 in urma cu ceva timp, si oricat ai fi de impotriva masinilor americane nu poti sa spui despre acesta ca este slab. Cea mai buna dovada este propulsorul V8 de 6,2 litri care dezvolta 755 de cai putere si 969 Nm cuplu. In aceasta configuratie, repriza 0-100 de km/h dureaza putin peste 3 secunde, iar viteza maxima este de 337 km/h.

Corvette ZR1 HPE1200 by Hennessey

Acum, urmeaza o intrebare: se poate mai mult de atat? Ei bine, daca ii intrebi pe texanii de la Hennessey Performance, atunci raspunsul nu poate fi altul decat afirmativ. Nu am pomenit de ei intamplator, ci pentru ca acestia tocmai au anuntat lansarea pachetului HPE1200 destinat ZR1-ului.

Modificarile exterioare si interioare lipsesc aproape in totalitate, inafara emblemelor specifice, covoraselor speciale si plachetelor care iti dau de inteles ca nu ai de-a face cu un Corvette simplu. Ca la orice pachet al americanilor, bunatatile se regasesc in lista cu specificatiile tehnice.

Corvette ZR1 HPE1200 by Hennessey

Capacitatea propulsorului a crescut la 7.0 litri, superchargerul Eaton a fost revizuit, pistoanele standard au fost inlocuite cu unele din aluminiu, bielele sunt din otel forjat, chiulasa portata, intercoolerul este mai mare si mai eficient iar noul sistem de evacuare completeaza perfect tabloul.

Astfel, puterea a crescut la 1200 de cai putere si 1445 Nm cuplu, iar acceleratia de la 0 la 96 de km/h se realizeaza in doar 2,2 secunde. Masina parcurge clasicul sfert de mila in 9,2 secunde, iar viteza maxima trece lejer de 370 de km/h.

Corvette ZR1 HPE1200 by Hennessey

Partea buna este ca pachetul HPE1200 oferit de Hennessey Performance vine alaturi de o garantie de un an sau 20.000 de kilometri, insa partea proasta este ca orice modificare adusa propulsorului anuleaza garantia din fabrica.

Distribuie pe Facebook
mai multe