Culmea zgarceniei: Sa pui un motor TDI intr-un Bentley Continental GT

Culmea zgarceniei: Sa pui un motor TDI intr-un Bentley Continental GT
  • Cel mai ciudat Bentley Continental GT vine din Luxemburg
  • Posesorul modelului britanic vrea sa treaca pe un V6 TDI
  • Cauza o reprezinta vizitele prea dese la benzinarie
Distribuie pe Facebook

Cine si de ce vrea sa inlocuiasca maretul W12 twin-turbo cu omniprezentul V6 turbodiesel de trei litri? Un luxemburghez care s-a saturat sa mai dea chiar si de doua ori pe zi la benzinarie.

In timp ce marea majoritate a posesorilor de masini nu stiu cum sa faca sa stoarca mai multa performanta din "atelajul" detinut, un luxemburghez a ajuns la concluzia ca nu are nevoie chiar de toti cei peste 550 de cai putere ai Bentley-ului Continental GT din dotare. Si, mai important de-atat, ca s-a saturat sa tot viziteze benzinariile din micul stat vest-european de doua ori pe zi.

Drept urmare, dupa aproximativ 200.000 de kilometri parcursi si multe mese copioase, automobilul britanic de lux va renunta la W12-le twin-turbo cu care a iesit din fabrica, in locul unitatii cu capacitate cilindrica de 5.998 centimetri cubi urmand a-si face aparitia... exact, ai citit / vazut bine!, un propulsor turbodiesel de trei litri si provenienta Volkswagen Phaeton.

Astfel, puterea maxima a Bentley-ului Continental GT va scadea la mai putin de jumatate - o situatie pe care, cel mai probabil, o vom intalni si la nivelul performantelor, insa macar luxemburghezul nostru nu-si va mai cheluit averea pe la benzinariile din micul stat vest-european de cate doua ori pe zi.

Bentley Continental GT cu motor V6 TDIPriveste bine acest Continental GT. Peste numai cateva saptamani va deveni, cel mai probabil, primul Bentley din lume dotat cu o motorizare... TDI.

Bentley Continental GT cu motor V6 TDIUnitatea turbodiesel cu pricina va avea o capacitate cilindrica de trei litri si va proveni de la un Volkswagen Phaeton. De la acest Volkswagen Phaeton.

Bentley Continental GT cu motor V6 TDIMotivul acestei modificari radicale este cat se poate de simplu: dupa aproximativ 200.000 de kilometri parcursi, proprietarul luxemburghez al modelului britanic de lux a ajuns la concluzia ca s-a saturat sa mai dea pe la benzinarie chiar si de doua ori pe zi...

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Bentley Continental GT cu motor V6 TDI
mai multe