Cum sa readuci la viata un Golf 5 in numai trei pasi

Cum sa readuci la viata un Golf 5 in numai trei pasi
  • Cel mai nou pachet de tuning destinat vechiului VW Golf R32 vine de la RFK
  • Hot-hatch-ul german se remarca acum printr-un exterior strident si coborat cu cativa milimetri
  • Cu cateva modificari s-a ales si motorizarea V6 de 3.2 litri si 250 cai putere
Distribuie pe Facebook

In timp ce marea majoritate a companiilor de tuning prefera sa-si petreaca timpul alaturi de Golf-ul cu numarul 7, germanii de la RFK au decis sa-i mai acorde o sansa celei de-a cincea reiteratii a popularului hatchback vandut de Volkswagen. Si bine au facut, oferindu-le altfel sursa de inspiratie celor care se afla intr-o situatie similara...

Revenind insa la partea cu cei trei pasi, avem:

  • Pasul numarul 1: Un exterior cat mai strident.

VW Golf by RFK

Majoritatea fanilor Volkswagen iti vor spune ca cel de-al cincilea Golf din istorie este si cel mai atragator dintre toate, iar noi nu avem nici un motiv sa-i contrazicem.

Daca tii insa cu tot dinadinsul ca masina ta sa fie mai cu mot decat celelalte, atunci vei avea nevoie de un exterior cat mai colorat, specialistii RFK preferand sa opteze pentru un galben mat pentru finisarea acestui exemplar.

In plus, toate elementele cromate au fost scufundate intr-o baie de negru stralucitor - inclusiv blocurile optice posterioare primind o nuanta fumurie, in timp ce jantele pe 19 inch proaspat aparute se remarca printr-o finisare cunoscut sub numele Candy Red.

  • Pasul numarul 2: Suspensia potrivita face intotdeauna diferenta.

VW Golf by RFK

Se spune ca perechea potrivita de incaltari poate schimba complet aspectul unei masini insa, daca este sa ne intrebi pe noi, teoria se aplica doar in cazul in care si suspensia este cea potrivita.

Asta ne aduce la setul de coilovere folosit in cazul de fata, care ii confera Volkswagen-ului Golf atat un plus de atractivitate vizual, cat si o doza extra de performanta tehnica - ce se va simti mai ales pe curbe.

  • Pasul numarul 3: Mai multa putere e intotdeauna binevenita.

VW Golf by RFK

Dupa cum probabil ti-ai dat deja seama, exemplarul modificat de specialistii RFK are la baza Golf-ul R32, livrat la pachet de catre germanii de la Volkswagen alaturi de o motorizare aspirata cu sase cilindri in V.

Cei 250 CP si 320 Nm tipariti in cadrul fisei cu specificatii tehnice nu au fost insa suficienti in cazul de fata, astfel ca unitatea de control a propulsorului de 3.2 litri a primit o noua setare, sinonima cu un total de 270 cai putere si 340 Newton-Metri.

Informatiile oficiale cu privire la evolutia performantelor in linie dreapta lipsesc cu desavarsire pentru moment, dar nu ar fi de mirare ca hot-hatch-ul din Wolfsburg sa accelereze acum de la 0 la 100 km/h in doar sase secunde atunci cand este servit alaturi de cutia DSG.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze VW Golf by RFK
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 10 August 2015