Curiozitatea Zilei: Cat prinde cel mai rapid BMW M3 din lume?

Curiozitatea Zilei: Cat prinde cel mai rapid BMW M3 din lume?
  • Un BMW M3 modificat de G-Power a reusit sa accelereze pana la 337.6 km/h
  • Creatia germanilor a devenit astfel cel mai rapid M3 V8 din lume
  • Cei care viseaza la performante similare au de scos din buzunar 35.00 euro
Distribuie pe Facebook

Un BMW M3 Coupe modificat de G-Power a reusit sa accelereze recent pana la pragul celor 337.6 kilometri pe ora, creatia companiei germane de tuning devenind astfel cel mai rapid M3 cu motor V8 din lume.

Chiar daca a fost scos din productie de cateva luni bune, ultimul BMW M3 Coupe construit vreodata reuseste in continuare sa faca istorie. Dar nu de unul singur, ci impreuna cu germanii de la G-Power. Despre ce este insa vorba, mai exact, ramane sa aflam chiar din randurile urmatoare.

Cel mai rapid BMW M3 din lume

Cel mai rapid BMW M3 din lumeCel mai rapid BMW M3 din lume

Participant in cadrul unui eveniment organizat recent in cadrul circuitului de la Nardo, un exemplar al automobilului german sport a reusit sa accelereze pana impresionanta viteza de 337.6 kilometri pe ora, devenind astfel cel mai rapid BMW M3 cu motor V8 din intreaga lume.

Secretul din spatele acestor performante? Un sistem de supraalimentare accesorizat cu compresor mecanic ASA T1-523, sisteme de admisie si racire imbunatatite, plus intercooler marit si evacuare realizate din titan, toate aceste modificari traducandu-se printr-un total de 615 cai putere si 595 Newton-Metri.

Cel mai rapid BMW M3 din lume

Cel mai rapid BMW M3 din lumeCel mai rapid BMW M3 din lume

De asemenea, lista cu modificari operata de specialistii G-Power mai include si o suspensie de tip coilover, capabila sa coboare garda la sol a automobilului german sport cu cateva zeci de milimetri, dar si un sistem de franare inzestrat cu discuri uriase, ce masoara 396, respectiv 380 milimetri - fata / spate, respectiv jante pe 20 inci incaltate cu pneuri Michelin Pilot Sport.

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat un singur lucru de precizat: cel mai rapid BMW M3 V8 din intreaga lume nu va ramane ascuns in atelierul celor de la G-Power, ci poate fi al tau in schimbul unei sume de aproximativ 35.000 de euro. Suma care nu include si automobilul bavarez de inalta performanta, bineinteles!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Cel mai rapid BMW M3 din lume
mai multe