Curiozitatea Zilei: Ce se intampla cand combini o Toyota MR2 si un Prius

Curiozitatea Zilei: Ce se intampla cand combini o Toyota MR2 si un Prius
  • Toyota a dezvaluit la Tokyo Auto Salon 2014 proiectul TE-Spyder 800
  • Roadster-ul sportiv are la baza cea de-a treia generatie a modelului MR2
  • Propulsia este asigurata de un tren de rulare hibrid, similar celui de pe Prius
Distribuie pe Facebook

Raspunde la numele de Toyota Engineering Society TE-Spyder 800 si a fost dezvaluit in premiera mondiala chiar la inceputul acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo. Impresioneaza in special prin aspectul sau futuristic, insa nu dezamageste nici atunci cand vine vorba de cel tehnic. Intr-o alta ordine de idei, acesta ar putea fi autoturismul sport al viitorului. Iar motivele sunt lesne de inteles.

Motivati de succesul inregistrat de compania Tesla, tot mai multi producatori auto s-au apucat serios de dezvoltarea unor modele cu propulsie alternativa. Hibrizii s-au dezvoltat extrem de mult in ultima perioada de timp, iar automobilele complet electrice au evoluat si ele destul de frumos. Nici unul dintre autoturismele lansate pana acum nu se apropie insa de nivelul "vechiului" Tesla Roadster. Aceasta situatie s-ar schimba totusi in urmatoarea perioada de timp.

Iar aici intra in actiune proiectul Toyota Engineering Society TE-Spyder 800. Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia evenimentului Tokyo Auto Salon 2014, desfasurat la mijlocul lunii trecute in capitala Japoniei, automobilul cu pricina resuseste sa iasa in evidenta in special datorita aspectului sau unic, ce combina numeroase elemente sportive cu detalii si accente futuriste.

Toyota Engineering Society TE-Spyder 800

Toyota Engineering Society TE-Spyder 800

Cele mai bune exemple de dat in acest caz sunt reprezentate de grila supradimensionata regasita la nivelul partii frontale, de blocurile optice inzestrate cu tenta fumurie, dar si de aripile laterale proeminente sau interiorul minimalist, cu un volan Momo in trei spite, scaune sport Recaro si display TFT pe post de ceasuri de bord si sistem de infotainment in roluri principale.

Dar adevaratele surprize abia acum sosesc. Desi arata precum un automobil sport venit din viitor, majoritatea tehnologiei inglobate in noua Toyota Engineering Society TE-Spyder 800 este de mare actualitate. Altfel spus, proiectul companiei japoneze are la baza ultima generatie a roadster-ului MR2 (a treia la numar, mai exact), motorizarea acestuia pe benzina fiind insa inlocuita cu un tren de rulare hibrid.

Toyota Engineering Society TE-Spyder 800

Toyota Engineering Society TE-Spyder 800

Un tren de rulare hibrid format dintr-un motor pe benzina de 1.5 litri si 116 cai putere, la care se mai adauga si un motor electric de 102 cai putere, preluat de la actuala generatie a hatchback-ului Prius. De asemenea, de pe lista cu specificatii tehnice nu lipsesc nici transmisia E-CVT sau greutatea mai mica de 1.000 kilograme, primii 100 kilometri pe ora venind astfel in mai putin de sase secunde.

Mai mult de-atat, proiectul Toyota Engineering Society TE-Spyder 800 ar trebui sa se laude si cu o manevrabilitata excelenta multumita centrului de greutate foarte jos, rezultat in urma pozitionarii bateriilor la nivelul podelei, dar si cu o eficienta crescuta.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Toyota Engineering Society TE-Spyder 800
mai multe