Dacia Duster tuning: primul Duster de aproape 150 cp!

Dacia Duster tuning: primul Duster de aproape 150 cp!
Nemtii de la RaceChip au scos pe piata un Power Box pentru Dacia Duster 1.5 dCi de 110 cp din fabrica. Numai montand acest Chip in Duster, acesta va avea o putere mai mare cu 29 sau 34 de cp, in functie de alegerea facuta. Cu o asa putere, Dacia Duster incepe sa semene a SUV adevarat, nu-i asa?
Distribuie pe Facebook

Tunerii din Stuttgart de la RaceChip propun doua pachete de uppgrade la motor pentru Dacia Duster. Este vorba de un Power Box menit sa modifice electronica masinii, fara insa a-i dauna in vreun fel. Astfel, creste presiunea turbinei si injectoarele isi vor regla "tirul" de motorina astfel incat sa fie un amestec foarte bun.

Daca un Duster are din fabrica 110 cp si 240 Nm cuplu, cu primul Power Box Stage 1 pe care nemtii il numesc RaceChip, masina va avea o crestere de 26% in putere si 27% la cuplu. Mai precis, dupa tuningul oferit de nemti, Duster va avea 139 cp si 306 Nm.

Cu Stage 2, un pachet numit RaceChip Pro, Duster primeste si mai multa putere. Aceasta va creste cu 30% si cuplul cu 33%. Adica vom vedea astfel primul Duster de aproape 150 cp, mai exact 143. Iar cuplul va fi de 321 Nm.

Pretul pentru varianta simpla de RaceChip costa 129 Euro iar cea Pro este 229 Euro.

Aceste Power Box-uri au o tehnologie digitala, fara a se umbla la motor sau in alte parti, nu se intervine cu nimic in computerul original al masinii. Este foarte probabil ca singurul dezavantaj sa fie un consum mai mare de motorina.

Chiar daca multi tuneri spun ca un astfel de tuning motor imbunatateste consumul, este greu de crezut asa ceva. Puterea mai mare in acest caz vine din modificarea unor parametri precum debitul de motorina din injectoare si presiunea de aer. Presiunea mai mare din turbina necesita mai mult combustibil, de unde si un consum mai mare. Daca se intervenea si in schimbarea intercoolerului, a evacuarii si a admisiei este posibil sa nu fie crescut nici consumul.

Este bine de stiut ca inainte de modificarea puterii Duster-ului pe care il conduceti trebuie sa intrebati daca pierdeti garantia. In germania, tunerul RaceChip este autorizat TUV, insa in Romania sunt foarte mari sanse sa va pierdeti garantia. Insa avantajul cel mai mare al unui Power Box este ca se dezinstaleaza la fel de usor cum a fost montat.

Spor la tuning!

Foto: Cipriany

Distribuie pe Facebook
mai multe