Demonstratie de forta la bordul unui VW Golf Mk1 de 1.000 cai putere. VIDEO AICI!

Demonstratie de forta la bordul unui VW Golf Mk1 de 1.000 cai putere. VIDEO AICI!
Exista numeroase aspecte de admirat si apreciat la prima generatie a modelului Volkswagen Golf insa, din pacate, puterea maxima nu reprezinta chiar una dintre atractiile principale oferite de hatchback-ul german. Din fericire pentru noi, industria tuningului ne ofera si de-aceasta data rezolvarea.
Distribuie pe Facebook

Sa luam ca exemplu versiunea 1.8 benzina. Echipat cu acest tip de motorizare, primul Volkswagen Golf din intreaga istorie se poate lauda cu numai 112 cai putere, o valoare aflata intr-o totala antiteza cu fenomenul de performanta.

Asta nu inseamna insa neaparat ca un Volkswagen Golf Mk.1 cu motor de 1.8 litri nu poate fi unul dintre cele mai rapide automobile ale planetei. Ba din contra. Se adauga sub capota o turbina Garrett GTX4202R, plus alte cateva "mici" bunatati, iar hatchback-ul german urmeaza sa aiba la dispozitie nici mai mult, nici mai putin de 1.000 cai putere.

Mai adaugam in peisajul tehnic si un sistem de tractiune integrala 4Motion, plus o unitate DSG pentru schimbarea rapoartelor de viteza, iar rezultatul final... ei bine, rezultatul final poate fi caracterizat cel mai bine cu ajutorul filmuletului de mai jos.

Distribuie pe Facebook
mai multe