Desi la exterior aceasta Toyota AE86 arata extraordinar, ce e sub capota ne face sa ridicam putin din spranceana

Desi la exterior aceasta Toyota AE86 arata extraordinar, ce e sub capota ne face sa ridicam putin din spranceana
  • Pe langa roti late, garda la sol joasa si body-kit semnat Rauch-Welt, aceasta Toyota AE86 are si un motor V8 sub capota
  • Desi multi considera acest lucru un sacrilegiu, mai sunt si altii care fac aceasta modificare
  • Toyota a lansat generatia AE86 in 1983 si venea cu un motor de 1.6 litri, 128 de cai putere si 150 Nm cuplu
Distribuie pe Facebook

Este cunoscut faptul ca fanii masinilor japoneze devin putin sensibili atunci cand se uita sub capota unei astfel de masini si dau de un motor care nu este al ei sau al altei nipone, dar uite ca mai sunt si altii care fac acest "sacrilegiu".

Desi la prima vedere, aceasta legenda numita Toyota AE86, sau pentru cunoscatori Hachi-Roku, se distinge prin rotile late, garda la sol joasa, un body-kit Rauch Welt si o suspensie pe aer, surpriza vine de sub capota.

Toyota AE86 V8

Proprietarul nu a apelat la o alegere clasica de motor japonez, spre exemplu 2JZ de pe Toyota Supra, ci a inghesuit sub capota micutei Trueno un propulsor V8 de 4.0 litri, aspirat natural. Dar, avand in vedere numarul de inmatriculare american, alegerea este cat se poate de fireasca.

Toyota AE86 V8

Cand a fost lansata in 1983, generatia AE86 venea cu un motor de 1.6 litri sub capota, care producea 128 de cai putere si 150 Nm cuplu.

Masina a devenit foarte repede populara in randul pasionatilor de drift care si in ziua de azi o considera una dintre cele mai bune platforme, alaturi de Nissan-ul 200SX. Hachi-Roku a cunoscut faima si datorita serialului animat Initial D, unde personajul principal Takumi Fujiwara foloseste Hachi-Roku-ul tatalui sau pentru a participa la curse.

Toyota AE86 V8Toyota AE86 V8

O reincarnare moderna a legendarei masini este Toyota GT86 despre care producatorul japonez a declarat de multe ori ca este construita in acelasi spirit ca si micuta AE86, dar fanii masinii originale nu sunt tot timpul de acord cu aceasta afirmatie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 9 Iunie 2016