Detii un VW Golf R? Ce-ai zice de un tuning de 420 CP si 530 Nm?

Detii un VW Golf R? Ce-ai zice de un tuning de 420 CP si 530 Nm?
  • B&B Automobiltechnik GmbH ia la modificat noul Volkswagen Golf R
  • Tunerul german ofera numeroase imbunatatiri pentru motorul 2.0 turbo
  • Versiunea de top dezvolta nu mai putin de 420 cai putere si 530 Nm
Distribuie pe Facebook

Se spune ca puterea corupe. Iar aceasta teorie poate fi verificata nu doar la nivelul institutiilor publice, ci si atunci cand vine vorba de industria tuningului. Un exemplu in acest sens ne ofera germanii de la B&B Automobiltechnik GmbH, care au pregatit numeroase imbunatatiri pentru ultimul VW Golf R.

Dezvaluita in premiera mondiala chiar la inceputul toamnei trecute, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din 2013, cea mai noua generatie a modelului Volkswagen Golf R este si cea mai impresionanta dintre toate. Intr-o alta ordine de idei, hot-hatch-ul german se poate lauda cu prezenta sub capota a nu mai putin de 300 cai putere si 380 Newton-Metri, cifre arhisuficiente pentru ca acceleratia de la 0 la 100 km/h sa se realizeze in doar 4.9 secunde atunci cand se opteaza pentru transmisia cu dublu ambreiaj disponibila in mod optional.

Volkswagen Golf R by B&B

Chiar daca este insa aproape la fel de rapid precum un Porsche 991 Carrera, noul Volkswagen Golf R nu a impresionat cu performantele sale si industria tuningului. Un bun exemplu in acest sens este cazul B&B Automobiltechnik GmbH, tunerul german lucrand in ultima perioada de timp la numeroase imbunatatiri pentru celebrul hot-hatch al companiei de automobile din Wolfsburg. Efortul pare sa fi meritat pe deplin, totusi.

Volkswagen Golf R by B&B

Asadar, in cazul in care ai pus mana pe un exemplar al celei mai noi generatii a modelului Volkswagen Golf R si visezi la un surplus considerabil de putere, specialistii B&B Automobiltechnik GmbH pot sa ofere un total chiar si de pana la 420 CP si 530 Nm! Din pacate, performantele rezultate in urma acestui tratament nu au fost dezvaluite pentru moment, insa cei 120 cai putere si 150 Newton-Metri in plus ar trebui sa contribuie la reducerea acceleratiei de la 0 la 100 km/h cu cel putin 0.4 secunde.

Volkswagen Golf R by B&B

Acesta este insa doar varful iceberg-ului. In cazul in care nu ai nevoie chiar de atata putere, tunerul german este gata sa puna la dispozitia ta alte doua upgrade-uri, precum un Stage 1 de 360 CP si 450 Nm sau un Stage 2 de 385 CP si 485 Nm. Nici in aceste doua cazuri performantele rezultate nu au fost mentionate, insa cel putin stim pretul modificarilor: 1.298 euro pentru Stage 1, respectiv 3.950 euro pentru Stage 2.

Volkswagen Golf R by B&B

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Volkswagen Golf R by B&B
mai multe