Diesel-ul care arata ca limitele sunt facute sa fie incalcate. Asa arata pe viu noul Alpina D5 S

  • Alpina a lansat noul D5 S la Frankfurt
  • Este cel mai puternic diesel de serie din lume
  • Propulsorul tri-turbo dezvolta 382 de cai si 800 Nm cuplu
Distribuie pe Facebook

Privit ca fiind cel mai rapid diesel de serie din lume, noul Alpina D5 S a fost prezentat oficial in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Primele exemplare vor ajunge in showroom-uri in 2018, iar preturile de pornire variaza intre 87.900 de euro si 90.400 de euro.

Si da, nu este ieftin, insa daca stai sa te gandesti la performantele pe care le ofera, nu este nici foarte scump. Pana la urma nu este un BMW 530d pe care-l vezi la orice colt de strada, ci este o limuzina de performanta creeata de specialistii Alpina.

Alpina D5 S- poze reale de la Frankfurt

Sub capota ai un propulsor de 3.0 litri cu trei turbine si injectie common-rail de inalta presiune, care dezvolta 382 de cai putere si 800 Nm cuplu, disponibil intre 1750 si 2650 de rotatii pe minut. Cutia automata cu opt rapoarte a fost intarita pentru a putea transmite acest cuplu urias ambelor punti.

Alpina D5 S- poze reale de la Frankfurt

In ciuda dimensiunilor, noul Alpina D5 S atinge 100 de km/h in doar 4.4 secunde, iar viteza maxima este de 286 de km/h. Performantele sunt apropiate de BMW-ul M550d care ofera o turbina si 7 cai putere in plus, insa cuplul limuzinei tunate de Alpina exceleaza in aceasta lupta a diesel-urilor.

Alpina D5 S- poze reale de la Frankfurt

Exteriorul a fost decorat cu toate elementele specifice specialistilor germani, inclusiv spoilerele redesenate, jantele spitate de 20 de inch, difuzorul discret de aer sau sistemul de evacuare cu patru iesiri. Suspensia si franele au fost imprumutate de la B5-ul Bi-Turbo, iar comportamentul suspensiei adaptive poate fi controlat cu ajutorul modurilor de condus.

Alpina D5 S- poze reale de la Frankfurt

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, primele exemplare vor ajunge la viitorii clienti de-abia in 2018, iar preturile variaza de la 87.900 de euro pentru versiunea sedan si 90.400 euro pentru varianta Touring.

Alpina D5 S- poze reale de la Frankfurt

Alpina D5 S- poze reale de la Frankfurt

Sursa foto: motor1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Alpina D5 S- poze reale de la Frankfurt
mai multe