Din fata zici ca-i Scirocco, dar in acte scrie cu totul altceva. Ce mare secret ascunde acest Volkswagen

Din fata zici ca-i Scirocco, dar in acte scrie cu totul altceva. Ce mare secret ascunde acest Volkswagen
  • Acest Volkswagen Eos a primit o parte frontala de Scirocco
  • Decapotabila germana prezinta inclusiv suspensie pe aer
  • Sub capota a fost montat un propulsor in sase cilindri, de 3.2
Distribuie pe Facebook

Privit din fata, arata ca oricare alt Scirocco. Din spate insa, acest Volkswagen nu mai seamana deloc cu versiunea mai stilata a modelului Golf.

Folia de culoare verde il ajuta sa atraga toate privirile celor din jur, suspensia pe aer ii confera increderea ca nu isi va sparge niciodata baia de ulei, in timp ce jantele din aliaj... ei bine, jantele din aliaj tin de cald unui sistem de franare cu etriere inscriptionate Lamborghini.

Si totusi, cea mai interesanta 'caracteristica' a acestui Volkswagen are legatura cu identitatea lui... dubla: automobilul german arata identic cu un Scirocco dar, totodata, apartine si familiei Eos; diferenta o face unghiul din care privesti caroseria in doua portiere si cu plafon retractabil.

Chiar daca va starni (mai intai) multe cofuzii si (abia apoi) zambete, nu adaptarea unei noi parti frontale - cu tot cu faruri, prize de aer si asa mai departe, la corpul original al unui alt model a castigat premiul pentru atractia principala a listei cu modificari propusa in cazul de fata.

Mai incitant la acest Volkswagen jumatate Scirocco, jumatate Eos si suta la suta grozav este transplantul de motor cu sase cilindri in V, imprumutat de la un Golf R32 daca inscriptia de pe capacul plastic spune povestea reala a masinii germane si nu au fost pusa acolo doar ca sa impresioneze.

Puterea exacta a unitatii de 3.2 litri ramane un mister de rezolvat pentru o data ulterioara, cu mentiunea ca aceasta oferea la momentul parasirii liniei de productie fie 241, fie 250 CP - in functie de generatia de Golf R32 pe care a fost montata, a prima (Mk. IV) sau a doua la numar (Mk. V).

Intr-un final, 'mici' retusuri au fost operate si la nivel de interior, nonconformistul automobil german cu plafon retractabil adoptand scaune fata de tip scoica, cusaturi realizate sub forma de carouri si, intr-o nota concordanta cu exteriorul, numeroase insertii de piele de culoare verde deschis.

VW Eos cu bot de Scirocco

VW Eos cu bot de Scirocco

VW Eos cu bot de Scirocco

VW Eos cu bot de Scirocco

VW Eos cu bot de Scirocco

VW Eos cu bot de Scirocco

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze VW Eos cu bot de Scirocco
mai multe