Din unghiul asta ai putea sa juri ca este un Lamborghini. Pana afli ca are un motor de HYUNDAI sub capota

  • Replica este construita in Iran
  • Vor fi asamblate intre 50 si 100 de exemplare anual
  • Are un motor V6 de provenienta Hyundai
Distribuie pe Facebook

Aceasta replica este opera unei companii din Iran, care s-ar putea sa asambleze intre 50 si 100 de exemplare anual, in functie de cerere. Este construita pe un sasiu asemanator cu cel al lui Murcielago SV, dar nu foloseste niciuna dintre piesele originale ale modelului original.

Lamborghini este un brand auto cu un trecut destul de animat. Infiintata in 1963 de catre Ferruccio Lamborghini, compania italiana a fost afectata zece ani mai tarziu de criza economica mondiala iar in 1978 si-a declarat falimentul. In 1987, Lamborghini a fost preluat de catre americanii de la Chyrsler iar sapte ani mai tarziu a fost vandut unor grupuri de investitii din Malaezia si Indonezia.

Lamborghini Murcielago SV replica

Soarta brand-ului din Sant'Agata Bolognese avea sa se schimbe definitiv in 1998 cand a fost cumparat de catre gigantul german Volkswagen si pus sub controlul celor de la Audi, si ei parte din acest conglomerat.

Lamborghini Murcielago SV replica

Trei ani mai tarziu a fost lansat si primul model din noua era Lamborghini: Murcielago. Supercarul cu motor V12 a fost replicat in 4.099 de exemplare pana in 2010 cand a fost inlocuit in gama de catre Aventador.

Lamborghini Murcielago SV replica

Masina din aceste imagini nu este un Lamborghini Murcielago SV original, chiar daca arata ca unul, ci o replica fabricata in Iran. Massoud Moradi, omul din spatele proiectului, sustine ca totul a inceput in urma cu patru ani si ca sasiul este foarte asemanator cu cel original, fiind construit dupa schitele originale Lamborghini.

Lamborghini Murcielago SV replica

Mai mult decat atat, iranienii au respectat dimensiunile generale ale masinii originale iar unele panouri de caroserie sunt confectionate din fibra de carbon sau materiale compozite. Chiar si asa exista unele deosebiri intre produsul original si aceasta replica.

Lamborghini Murcielago SV replica

Cea mai notabila este fara indoiala unitatea de propulsie. In timp ce Lamborghini-ul Murcielago SV venea din fabrica cu un propulsor de 6.5 litri V12, replica ascunde sub capota un agregat V6 de 3.8 litri cu sigla Hyundai. Performantele sunt necunoscute, masina nefiind testata nici macar o data din lipsa infrastructurii, insa Moradi sustine ca teoretic poate depasi 280 de km/h.

Lamborghini Murcielago SV replica

Pe viitor, compania iraniana ar urma sa asambleze intre 50 si 100 de exemplare anual iar omul din spatele proiectului sustine ca replica ar putea fi disponibila si alaturi de propulsoare ceva mai...exotice. Cum ar fi un V8 sau chiar un V10.

Lamborghini Murcielago SV replica

Lamborghini Murcielago SV replica

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Lamborghini Murcielago SV replica
mai multe