Dublu la distractie: Volvo-ul cu 2 motoare, 2 turbine si 2 compresoare

Dublu la distractie: Volvo-ul cu 2 motoare, 2 turbine si 2 compresoare
  • Un britanic se lauda cu un Volvo 850 break cu doua motoare
  • Ambele propulsoare ofera cate o turbina si un compresor
  • Puterea maxima depaseste acum pragul celor 700 CP
Distribuie pe Facebook

Cel mai nebun tuning pentru vechiul Volvo 850 vine tocmai din Marea Britanie, acolo unde unul dintre proprietarii break-ului suedez a optat pentru o configuratie cu 2 motoare, 2 turbine si chiar 2 compresoare mecanice.

Mandru posesor de Volvo 850 Station Wagon, userul "claymore" de pe forumul volvospeed.com poate fi dat cu mare usurinta drept exemplu tuturor celor care viseaza la un proiect impresionant de tuning, insa nu au la dispozitie un buget nelimitat.

Inarmat cu cateva cunostinte de mecanica si rabdarea necesara pentru a cauta piesele necesare pe site-ul de licitatii eBay, britanicul a reusit sa-si transforme vechea masina intr-o adevarata stea a internetului, inainte ca macar sa fi apucat sa-si duca la bun sfarsit toate planurile.

Volvo 850 T10KDe aici a pornit totul.Volvo 850 T10K

Si totul datorita modificarilor operate sub capota, acolo unde motorul in cinci cilindri avea sa primeasca atat o turbina custom, cat si un compresor mecanic, rezultatul final constand in ceva mai mult de 300 de cai putere.

Ulterior, "eroul" nostru s-a decis sa treaca de partea extrema a lumii tuningului, astfel ca in locul banchetei spate si-a facut loc un propulsor cu o configuratie similara, tot in cinci cilindri in linie, turbina si compresor mecanic.

Drept urmare, faptul ca sistemul de franare se bucura acum de prezenta la datorie a unor discuri carbon-ceramice - cel putin la nivelul puntii fata, nu ar trebui sa surprinda pe absolut nimeni.

Volvo 850 T10KPrima etapa a fost completata deja.Volvo 850 T10K

Suspensia a primit si ea numeroase imbunatatiri, tratamentul la care a fost supus acest Volvo 850 Station Wagon continuand cu exteriorul restilizat si roll-cage-ul din dotarea interiorului.

Asa cum precizam anterior, proiectul nu a fost inca finalizat, si asta in ciuda faptului ca au trecut aproape patru ani de la demararea sa. Povestea completa si schimbarile operate pas cu pas pot fi urmarite AICI.

Pentru cei care nu au rabdare sa citeasca totul cap-coada, iata cateva filmulete video cu modelul suedez, in configuratia cu doua motoare.

Dublu la distractie: Volvo-ul cu 2 motoare, 2 turbine si 2 compresoare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volvo 850 T10K
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 23 Octombrie 2014