El este RS5-ul momentului. L-au vopsit intr-un verde special si au stors 530 de cai din motorul biturbo

El este RS5-ul momentului. L-au vopsit intr-un verde special si au stors 530 de cai din motorul biturbo
  • Specialistii ABT au tunat noul Audi RS5
  • Coupe-ul german a primit mai multe imbunatatiri estetice
  • Puterea motorului biturbo a crescut substantial
Distribuie pe Facebook

Specialistii ABT au dezvoltat un pachet de tuning pentru cea mai noua generatie Audi RS5. Productia va fi una extrem de limitata, iar debutul oficial va avea loc in luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Noua generatie Audi RS5 este de departe cea mai reusita din istoria acestui model de performanta, chiar daca fanii au avut o surpriza (mai putin placuta) atunci cand nemtii au anuntat ca motorul V8 a fost inlocuit cu un nou propulsor V6 biturbo de 2.9 litri.

Audi RS5-R by ABT

Chiar si asa, performantele au ramas la fel de interesante: 450 de cai putere, 600 Nm cuplu si o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in doar 3,9 secunde. Din punct de vedere estetic, noul RS5 impresioneaza in primul rand cu un aspect agresiv si cu mai multe elemente aerodinamice.

Audi RS5-R by ABT

Tunerul ABT este de parere ca modelul nemtilor poate oferi mult mai multe, tocmai de aceea a anuntat lansarea unui pachet de tuning care sa satisfaca dorintele chiar si celor mai pretentiosi clienti. Prima veste proasta este ca acesta va fi replicat in numai 50 de exemplare, asa ca ai face bine sa te grabesti daca vrei asa ceva in garaj.

Audi RS5-R by ABTAudi RS5-R by ABT

Revenind la imbunatatirile primite, prima care iti sare in ochi este noua nuanta de verde care imbraca exteriorul. Avem mai apoi o grila restilizata, aripioare aerodinamice pentru bara fata, prize de aer pe aripi, o eleron discret in spate, un difuzor de aer, jante cu diametrul de 21 de inch si nu in ultimul rand, un sistem de evacuare cu patru iesiri.

Audi RS5-R by ABT

Interiorul noului Audi RS5 nu duce lipsa de atentie, insa specialistii ABT s-au gandit ca nu strica un logo "RS5-R", o nuca din fibra de carbon pentru schimbatorul de viteze sau o placheta care atesta exclusivitatea acestui pachet.

Audi RS5-R by ABT

Fara indoiala, cele mai atractive imbunatatiri se regasesc sub capota, acolo unde propulsorul biturbo de 2.9 litri a fost recalibrat pentru a dezvolta 530 de cai putere si 690 Nm cuplu. In aceasta configuratie, coupe-ul de performanta atinge 100 de km/h in 3,6 secunde.

Audi RS5-R by ABT

Audi RS5-R by ABT

Audi RS5-R by ABT

Audi RS5-R by ABT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Audi RS5-R by ABT
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 25 Ianuarie 2018