El nu are nevoie de un Bronco nou. Are unul mai vechi cu motor V8 si 760 CP sub capota

El nu are nevoie de un Bronco nou. Are unul mai vechi cu motor V8 si 760 CP sub capota
  • Fabricat in 1968
  • Restaurat complet
  • Motor V8 supraalimentat cu 760 CP
Distribuie pe Facebook

Acest Ford Bronco clasic, fabricat in 1968, a fost transformat intr-un off-roader unic. Masina are acum sub capota un motor V8 de 760 CP, de la un Shelby GT500 de ultima generatie, si mai presus de orice are un proprietar celebru.

Noul Ford Bronco este fara indoiala masina momentului. Revenit in lumina reflectoarelor dupa zeci de ani, celebrul off-roader american se anunta a fi un succes pentru constructorul din Dearborn, toate cele 3500 de exemplare First Edition fiind deja rezervate in timp record.

Chiar si asa, mai sunt fani ai acestui model care detin unul clasic si nu vor sa se desparta de el prea curand. Unul dintre cei mai celebri este Jay Leno, fostul prezentator avand in garaj un exemplar unic, restaurat complet.

Bronco-ul in cauza a fost fabricat in 1968 iar povestea lui este una speciala. In timpul unei vizite in garajul lui Leno, Dave Pericak (un nume important la Ford) a vazut Bronco-ul nerestaurat si l-a intrebat pe celebrul sau proprietar daca nu vrea sa-l transforme intr-un proiect unic.

Cum raspunsul a fost unui afirmativ, masina a fost restarata complet iar sub capota a fost montat un motor V8 de 5.2 litri, supraalimentat, care dezvolta 760 CP si 846 Nm cuplu. Este vorba despre aceeasi unitate care echipeaza cel mai nou Shelby GT500.

Singura cale de a pune mana pe asa ceva este sa cumperi masina insa pentru Jay Leno, cei de la Ford Performance au facut o exceptie si i-au donat motorul. Mai mult, acestuia i-a fost alaturata o transmisie manuala cu cinci trepte si nu una automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj.

Pe lista cu modificari mai regasim un sasiu Kincer, suspensie Fox, interior imbracat in piele si alte cateva componente moderne. Dar mai bine da play clipului video de mai jos si afla mai multe despre masina.

Distribuie pe Facebook
mai multe