Golf-ul Clubsport S dezvolta acum 365 de cai putere, multumita austriecilor de la O.CT Tuning

Golf-ul Clubsport S dezvolta acum 365 de cai putere, multumita austriecilor de la O.CT Tuning
  • O.CT Tuning a dezvoltat un pachet pentru Golf GTI Clubsport S
  • Propulsorul de 2.0 litri dezvolta 365 de cai putere
  • Tunerul a optimizat launch-control-ul iar cutia de viteze schimba mai rapid treptele
Distribuie pe Facebook

Austriecii de la O.CT Tuning au dezvoltat un pachet de tuning pentru Volkswagen-ul Golf Clubsport S. Acesta nu a primit imbunatatiri estetice majore, insa capitolul tehnic a fost amplu revizuit.

Golf-ul GTI Clubsport S este cea mai puternica versiune a celebrului hatchback, iar la mijlocul anului trecut, acesta devenea cea mai rapida masina cu tractiune fata de pe Nurburgring. In octombrie, Golf-ul s-a intors pe legendarul circuit si si-a batut recordul anterior, dupa ce a reusit un timp de 7:47:19.

Volkswagen Golf GTI Clubsport S by O.CT Tuning

Asadar, nu vorbim despre o masina slaba sau incompleta. Insa, industria tuning-ului ne-a aratat intotdeauna ca exista loc de mai bine, asa ca GTI-ul Clubsport S nu putea face exceptie de la regula. Proiectul le apartine austriecilor de la O.CT Tuning si ii da modelului german acea doza de nebunie care poate ii lipsea.

Volkswagen Golf GTI Clubsport S by O.CT Tuning

Exteriorul a ramas stock, singurele diferente fata de versiunea standard fiind cateva stickere cu logo-ul tunerului. Adevaratele surpriza se regasesc sub caroserie, acolo unde propulsorul de 2.0 litri TSI a ajuns sa dezvolte 365 de cai putere.

Volkswagen Golf GTI Clubsport S by O.CT TuningVolkswagen Golf GTI Clubsport S by O.CT Tuning

Performantele sunt deocamdata necunoscute, insa in varianta standard, cu 306 cai si 380 Nm, masina atingea 100 de km/h in 5.8 secunde, iar viteza maxima era de 266 km/h. Avand in vedere cresterea semnificativa de putere, dar si imbunatatirile aduse limitatorului de cuplu, cresterea turatiilor, optimizarea launch-control-ului si cutia de viteze care schimba treptele mult mai repede, Golf-ul GTI Clubsport S ar trebui sa fie ceva mai rapid.

Volkswagen Golf GTI Clubsport S by O.CT Tuning

Daca tot nu esti multumit, poti arunca o privire la pachetul exterior oferit de cei de la Oettinger, si prezentat recent in cadrul Worthersee GTI Treffen. Pachetul aerodinamic ii va da Golf-ului un aspect mult mai agresiv, iar apasarea la sol ar trebui sa fie numai buna, multumita spoiler-elor, splitter-ului fata sau aripii spate active, montate deasupra lunetei.

Volkswagen Golf GTI Clubsport S by O.CT Tuning

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen Golf GTI Clubsport S by O.CT Tuning
mai multe