I-a cucerit pe toti. Acest BMW din 1973 a fost desemnat "Cea mai buna masina europeana" la SEMA

I-a cucerit pe toti. Acest BMW din 1973 a fost desemnat "Cea mai buna masina europeana" la SEMA
  • BMW-ul a fost reconstruit de Willy Izaguirre
  • Bodykit-ul este inspirat din cel al modelului 3.0 CSL de DTM
  • A castigat premiul "Best Euro Car" la SEMA
Distribuie pe Facebook

Un BMW 3.0 CS E9 din 1973 a primit un premiu prestigios in cadrul celui mai important eveniment dedicat tuning-ului si pieselor aftermarket. Masina a fost reconstruita aproape in totalitate, iar sub capota se regaseste un propulsor turbo, mai modern decat cel original.

Show-ul SEMA, organizat anual la Las Vegas, s-a incheiat de mai bine de o saptamana, asa ca acum, a venit momentul sa aflam si marii castigatori. Unul dintre cele mai prestigioase premii, "Best Euro Car" a fost castigat de acest BMW 3.0 CS E9, reconstruit de un american, pe numele sau Willy Izaguirre.

De ce "reconstruit"? Ei bine, pentru ca din masina originala care a parasit portile uzinei BMW in 1973 nu a mai ramas decat caroseria si ornamentele.

Izaguirre a desenat de la zero un bodykit inspirat din versiunea DTM a modelului 3.0 CSL care lateste masina la peste doi metri, i-a montat o aripa spate cu o parte din fibra de carbon, un set de jante BBS cu prindere centrala si o pereche de faruri care tin loc si de prize de aer.

Sub capota, vechea unitate a fost inlocuita cu un agregat S52, imprumutat de la un BMW E36 cu specificatie de America. In varianta stock, acesta dezvolta 240 de cai putere, insa acum a primit o turbina care poate inghiti fara nicio problema un porumbel, astfel ca puterea a crescut la peste 500 de cai putere.

Partea cea mai buna este ca transmisia a fost imprumutata de la acelasi donator, asa ca vorbim de o cutie de viteze manuala ZF cu cinci trepte.

Sursa video: CarThrottle

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 13 Noiembrie 2017