In 1989 avea 600 CP si atingea 320 km/h. Astazi, acest Jaguar cu motor V12 se vinde pentru o nimica toata

  • Acest Jaguar XJS ascunde sub capota un motor V12 de 7.0 litri
  • Modelul face parte din seria Lister Le Mans Coupe de 600+ CP
  • Pretul coupe-ului capabil de 320 km/h este de doar 50.000 euro
Distribuie pe Facebook

Modificat de compania Lister si cunoscut sub numele de scena The Supreme XJS, automobilul britanic a fost scos la vanzare cu suma de 50.000 de euro.

Daca ar fi fost operate astazi, schimbarile aduse caroseriei in doua portiere ar fi atras numeroase critici. Numai ca la sfarsitul anilor '80 situatia statea complet diferit: totul trebuia sa arate cat mai radical. Probabil si de aceea interiorul patru locuri combina fara teama nuante tipatoare de rosu si bej.

Nu modul in care arata exteriorul sau cum anume a fost configurata cabina conteaza insa in cazul de fata. Atunci cand ai de-a face cu un Lister Le Mans Coupe, supranumit si The Supreme (Jaguar) XJS, primul lucru pe care vrei sa il vezi este motorul. Motorul cu 12 cilindri in V si doua compresoare.

Lister Jaguar Le Mans

Lister Jaguar Le Mans

Lister Jaguar Le Mans

Cu o capacitate cilindrica uriasa, de sapte litri, unitatea de sub capota dezvolta fara efort putin peste 600 CP. Cuplul maxim s-ar ridica la 830 Nm, suficient cat sa puna la respect diverse M-uri, RS-uri ori, de ce nu, AMG-uri. Dar cea mai interesanta este viteza de top: 200 mph, respectiv 321.8 km/h.

Si cu toate acestea, automobilul britanic se vinde astazi pentru suma de doar 50.000 euro. O nimic toata daca tinem cont de performante. O nimica toata daca tinem cont ca, de nou, a costat 160.000 lire sterline. O nimica toata daca tinem cont ca ceasurile de bord indica numai 20.438 kilometri parcursi.

Exista si cateva minusuri. In afara consumului urias de carburant, evident. Potrivit proprietarului actual, kilometrajul despre care vorbeam anterior nu este garantat. Totodata, autoturismul a cam stat pe bara in ultima perioada de timp. Veste buna este ca motorul functioneaza perfect, exact ce vrei sa auzi atunci cand cumperi Lister Le Mans Coupe, super-coupe-ul cu motor V12 twin-supercharged.

Lister Jaguar Le Mans

Lister Jaguar Le Mans

Lister Jaguar Le Mans

Lister Jaguar Le Mans

Lister Jaguar Le Mans

Lister Jaguar Le Mans

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Lister Jaguar Le Mans
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 22 Februarie 2018