Italienii vor sa concureze Bugatti cu o Alfa 4C de 738 CP si 955 kg

Italienii vor sa concureze Bugatti cu o Alfa 4C de 738 CP si 955 kg
  • Lazzarini Design anunta un tuning extrem pentru Alfa Romeo 4C
  • Tunerul italian propune un V8 bi-turbo de 4.3 litri si 738 CP
  • Proiectul va avea un cost de achizitie de 250.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Un V8 bi-turbo de 738 CP, 2.5 secunde pentru sprintul 0 - 96 km/h si o suma de aproximativ 250.000 de euro in dreptul costului de achizitie. ASA suna propunerea celui mai nou proiect de tuning marca Lazzarini Design, ce are la baza modelul italian Alfa Romeo 4C.

Nemultumit de performantele noii Alfa Romeo 4C? Intr-adevar, supercarul italian nu impresioneaza atunci cand vine vorba de puterea maxima, de numai 240 CP, insa se revanseaza fata de clientii sai prin constructia sa ultra-usoara din aluminiu si fibra de carbon, ce pastreaza greutatea sub pragul celor 900 de kilograme.

Drept urmare, desi ascunde sub capota la fel de multi cai putere precum un Volkswagen Golf GTI, noua Alfa Romeo 4C poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 4.5 secunde, facand de ras multe dintre modelele ce poarta semnatura Audi RS, BMW M, Mercedes AMG si chiar Porsche 911.

Cu putine modificari insa, supercarul italian se transforma in visul sau cosmarul perfect, in functie de unghiul din care privesti. Si avem si dovezi care sa ne sustina aceasta afirmatie, specialistii din cadrul companiei Lazzarini Design anuntand in cursul diminetii probabil cel mai impresionant tuning destinat noii Alfa Romeo 4C.

Alfa Romeo 4C by Lazzarini Design

Alfa Romeo 4C by Lazzarini Design

Botezat Definitiva, proiectul cu pricina propune inlocuirea motorului turbo de 1.75 litri oferit in standard cu un V8 de 4.3 litri. Unitatea preluata de la modelul Ferrari F430 nu va scapa insa neatinsa, ci va fi supraalimentata cu doua turbine de Hennessey Performance pentru un total de 734 CP si 720 Nm.

Cu puterea maxima triplata si o greutate ce a crescut cu numai 60 kg, pana la pragul celor 955 de kilograme, nici nu este de mirare ca supercarul italian are acum nevoie de doar 2.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 96 km/h - o performanta similara celei cu care se lauda si extremul Bugatti Veyron.

Oficialii Lazzarini Design nu au facut publica, din pacate, si valoarea din dreptul vitezei maxime, acestia anuntand in schimb ca noua Alfa Romeo 4C Definitiva poate parcurge sfertul de mila in aproximativ 9.5 secunde, supercarul italian fiind astfel mai rapid cu 0.2 secunde comparativ cu hibridul McLaren P1.

Aflat momentan in stadiu de dezvoltare, proiectul companiei de tuning din Italia va sosi eventual la vanzare la un pret de circa 250.000 de euro, alaturi de un exterior ce abunda in elemente aerodinamice realizate din fibra de carbon, respectiv un interior ce-si propune sa imbine cu succes eleganta si sportivitatea.

Alfa Romeo 4C by Lazzarini Design

Alfa Romeo 4C by Lazzarini Design

Alfa Romeo 4C by Lazzarini Design

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Alfa Romeo 4C by Lazzarini Design
mai multe