L-au masurat pe dyno si au ramas masca. Motorul V10 dezvolta peste 3.500 CP

L-au masurat pe dyno si au ramas masca. Motorul V10 dezvolta peste 3.500 CP
  • Viper din generatia a doua
  • Motorul este mai nou
  • Pe dyno, puterea masurata la roata a fost de 3.103 CP
Distribuie pe Facebook

O companie americana a pus la punct un Dodge Viper cum rar ti-e dat sa vezi. Chiar daca este din generatia a doua, are sub capota un motor mai nou care dezvolta peste 3.500 de cai putere.

Dodge Viper a fost dintotdeauna o masina deosebita iar aproape toate meritele le are motorul V10 cu care a fost echipat. Un atelier de tuning din America a creat acum un monstru pe patru roti, plecand de la un Viper din generatia a doua.

Masina are sub capota motorul V10 al unui Viper din generatia a cincea. Un propulsor care la inceput a avut 8.4 litri iar acum capacitatea cilindrica i-a fost crescuta la 8.85 litri.

Au urmat apoi mai multe modificari, inclusiv doua turbine, astfel ca acum dezvolta peste 3.500 de cai putere. Pe dyno, masina a scos 3.103 cai putere la roata si un cuplu impresionant de 3259 Nm.

Desigur, aceste valori sunt atinse atunci cand masina este alimentata cu combustibil de curse. Interesant este ca blocul motor este cel original asa ca poate functiona fara probleme si pe benzina de pompa.

Distribuie pe Facebook
mai multe