Lotus Elise din carbon, cu 550 CP sub capota, caut nou proprietar!

Lotus Elise din carbon, cu 550 CP sub capota, caut nou proprietar!
  • Un australian si-a scos la vanzare Lotus-ul Elise complet modificat
  • Modelul cu pricina se poate lauda cu o caroserie din fibra de carbon
  • Propulsia sa este asigurata de o unitate turbo de 2.2 litri si 550 CP
Distribuie pe Facebook

Interesat de un proiect de tuning cu adevarat extrem? Ce-ai zice atunci de un Lotus Elise cu caroserie din fibra de carbon si motor turbo de 2.2 litri si 550 de cai putere? Suna bine, nu-i asa?

Indragostit pana peste masura de lumea automobilelor custom, un australian a investit cateva zeci bune de mii de dolari pentru a-si transforma complet Lotus-ul Elise din 2001. Intregul efort financiar pare sa fi meritat insa pe deplin, supercarul britanic reusind sa atraga acum toata privirile celor din jur, in special datorita caroseriei sale realizate integral din fibra de carbon.

Caroserie care, pe langa numeroasele detalii preluate de la modelul Exige, se mai poate lauda si cu o serie de elemente capabile sa produca o doza extra de apasare aerodinamica - iar aici ne referim in mod particular la eleronul de dimensiuni mai mult decat generoase.

Lotus Elise de 550 CPLotus Elise de 550 CP

Lotus Elise de 550 CP

Tot la capitolul imbunatatiri exterioare avem de mentionat si jantele forjate cu design in sase spite si anvelope Toyo, in timp ce insertiile de alcantara, accentele de fibra de carbon si se roll cage-ul ce se intinde de-a lungul intregul cockpit-ului reprezinta principalele atractii ale aspectului interior.

Surprizele cu adevarat interesante abia acum sosesc. Spre deosebire de oricare alt Lotus Elise, exemplarul din cazul de fata se bucura de prezenta sub capota a unui propulsor turbo in cinci cilindri, de 2.2 litri si provenienta Audi, numai bun pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan exact 550 de cai putere.

Adaugam pe lista cu specificatii tehnice si o transmisie manuala cu sase trepte de viteza, plus o suspensie sport dotata cu amortizoare ajustabile si un sistem de franare inzestrat cu componente marca Brembo, respectiv AP Racing, iar performantele obtinute ar trebui sa fie dintre cele mai impresionante.

Un lucru similar se poate spune si despre pretul de achizitie, extremul proiect de tuning australian fiind disponibil la vanzare in schimbul unei sume de... aproximativ 100.000 de dolari. Daca merita sau nu, depinde in mare masura de buzunarul fiecaruia dintre noi. Cert este ca munca depusa pentru obtinerea unei astfel de creatii nu poate fi trecuta cu vederea.

Lotus Elise de 550 CP

Lotus Elise de 550 CPLotus Elise de 550 CPLotus Elise de 550 CP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Lotus Elise de 550 CP
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 10 Iunie 2014