Mai multi cai putere pentru noul FIESTA ST. Cat au stors britanicii de la Mountune din motorul cu trei cilindri

Mai multi cai putere pentru noul FIESTA ST. Cat au stors britanicii de la Mountune din motorul cu trei cilindri
  • A primit un pachet de performanta de la Mountune
  • Puterea motorului a crescut la 225 CP
  • In Romania costa de la 23.450 de euro in sus
Distribuie pe Facebook

Tunerul britanic ofera un pachet de performanta pentru Ford-ul Fiesta ST de ultima generatie. Hot-hatch-ul ascunde sub capota un propulsor turbo EcoBoost de 1.5 litri cu trei cilindri.

Alaturi de Volkswagen Polo GTI, Ford Fiesta ST este una dintre cele mai populare hot-hatch-uri de pe piata. Spre deosebire de rivalul sau, modelul american ascunde sub capota o unitate foarte performanta, in ciuda faptului ca are doar trei cilindri.

Este vorba despre motorul EcoBoost de 1.5 litri care livreaza puntii fata 200 de cai putere la 6.000 de rotatii pe minut si 290 Nm cuplu intre 1.400 si 4.000 rpm. In aceste conditii, masina atinge 100 de km/h in 6.5 secunde.

Ford Fiesta ST de la Mountune

Britanicii de la Mountune ofera acum un pachet de performanta pentru noul Fiesta ST, pachet care creste puterea motorului la 225 de cai si 340 Nm cuplu. Tunerul nu a facut publice valorile exacte ale acceleratiei, dar a precizat totusi ca suta de kilometri pe ora este atinsa in mai putin de sase secunde.

Ford Fiesta ST de la Mountune

Noua generatie Ford Fiesta ST poate fi comandata si pe piata din Romania, acolo unde costa de la 23.450 de euro in sus. Acesta vine cu o transmisie manuala cu sase trepte, diferential cu alunecare limitata (optional), sistem de evacuare cu clapete active si Launch Control pentru un demaraj mai rapid.

Ford Fiesta ST de la Mountune

Ca tot l-am pomenit pe rivalul sau de moarte, si Volkswagen-ul Polo GTI poate fi comandat la noi in tara. Hot hatch-ul german are un pret de pornire de 21.615 euro si propune o unitate de 2.0 litri TSI, capabila de 211 CP si 320 Nm cuplu, suficient pentru o repriza 0-100 km/h in 6.7 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe